Novi uspeh stonotenisera sa invaliditetom: Srbiji zlato i srebro

Na Svetskom kupu u Bratislavi, naša paraolimpijke, Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, osvojile su zlatnu i srebrnu medalju.

 

Na Svetskom kupu u Bratislavi, naša paraolimpijke, Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, osvojile su zlatnu i srebrnu medalju.

Stonoteniska reprezentacija Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom zabeležila je još jedan vrhunski rezultat. Na Svetskom kupu u Bratislavi, naša paraolimpijke, Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, osvojile su zlatnu i srebrnu medalju.

Članice novosadskog Spina odigrale su još jedno međusobno finale na važnom takmičenju, u kojem je pobedila Perićeva i tako se revanširala Matićevoj za prošlonedeljni poraz u finalu Svetskog kupa u Sloveniji, kada su takođe naše uzdanice „podelile“ tron.

Perićeva je u polufinale ušla kao prvoplasirana u Prvoj grupi, u kojoj je sve mečeve dobila, a za ulazak u finale nadigrala je Engleskinju Giloj maksimalnim rezultatom. Matićeva je do polufinala stigla kao najbolja, takođe bez poraza u trećoj grupi da bi u finale ušla trijumfom nad Nemicom Sandrom Mikolašek sa 3:1.

Mitar Palikuća, takođe naš paraolimpijac, bio je najbolji u svojoj grupi, ali je u četvrtini finala izgubio od Španca Bakali Talibija 2:3.

www.youtube.com/watch?v=6iHYpoWQPC8

Objavljeno: 15.05.2016.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. B.