Гађали закривљеним и сложеним луком

Тител: Лигашко такмичење у парастреличарству „Оутдоор” у организацији спортске секције Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“, одржано је минулог викенда у Тителу.

Идеалан спорт и рекреација за особе с инвалидитетом

 

Тител: Лигашко такмичење у парастреличарству „Оутдоор” у организацији спортске секције Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“, одржано је минулог викенда у Тителу.

Председник удружења Ђорђе Очај је отварајући турнир на простору Калварије – стрелишта, најавио да ће бити основан клуб под руководством Ђорђа Јеловца, који ће окупити чланове с инвалидитетом ради рекреације и подмладак уз обуку тренера Снежане Бајић и Саве Бањца уз помоћ селектора Савеза инвалида стреличара Србије, Радована Николића.

Такмичарске екипе су биле из Смедерева, Јагодине, Крагујевца, Суботице, Панчева, Црвенке и Титела и члан за олимпијску норму Като Никола. Гости су били представници удружења родитеља деце са посебним потребама „Алтруист“ из Жабља, директор Основне школе „Светозар Милетић“ из Титела Петар Којић, представник Спортског савеза општине Тител Милутин Радосављев и други пријатељи удружења.

Дисциплине такмичења су биле Олимпик стил – „recurve“ закривљени лук и „compound“ сложени лук на 70, 50 и 30 метара у стојећем и седећем положају у зависности од инвалидитета такмичара. Постигнути су добри резултати екипно и појединачне норме. Трочлани жири предвођен националним судијом Радованом Николићем прогласио победнике. Најбоље резултате постигли су Дејан Форго и Аурел Доброј, представници „Дуге стреле“ Панчево, те Дејан Миливић „Око соколово“ Крагујевац.

Међу сениорима на 30 метара прво место припало је такмичару удружења „Пријатељи Титела“ Ђорђу Јеловцу, а друго место је освојио Веселин Узелац из Суботице, док је треће место припало Борку Панићу, члану клуба „Деспот Ђурађ Бранковић“ из Смедерева. У конкуренцији ветерана на 30 метара прво место је освојио Иштван Хорват из Суботице, а друго место припало је Предрагу Игњатовићу и треће место Славољубу Миљковићу, члановима из Јагодине.

Ову манифестацију је помогао Спортски савез општине Тител, као и локална самоуправа, док је удружење „Пријатељи Титела” обезбедило дипломе и волонтере који су помогли учесницима у превозу и ношењу реквизита. Пехар и медаље обезбедио је Савез инвалида стреличара Србије. Након такмичења одржана је и ванредна изборна Скупштина Савеза инвалида стреличара Србије, на којој је изабрано ново руководство, као и чланови управног одбора и припрема се усклађивање назива савеза и предаја документације Агенцији за привредне регистре.

Ж. Марковић

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Ž. Marković