Konkurs za filmove „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!“

NOVI SAD – Kreativno afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada i Udruga Spirit iz Rijeke (Hrvatska) otvorili su konkurs za filmove za 14. Međunarodni filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!“. Rok za prijavu radova je 15. jun.

Foto: Kreativno afirmativna organizacija Parnas

 

Novi Sad – Kreativno afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada i Udruga Spirit iz Rijeke (Hrvatska) otvorili su konkurs za filmove za 14. Međunarodni filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!“. Rok za prijavu radova je 15. jun.

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!“ obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti i filmova čiji su autori i autorke (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života, navodi se u pozivu.

Radovi koje bude odabrao stručni žiri biće prikazani u okviru 14. Filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film!“ tokom septembra meseca u Novom Sadu, odnosno tokom oktobra u Rijeci.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu, a u okviru postprodukcije – Filmskog karavana biće prikazivani u gradovima Srbije i Hrvatske.

Pored nagrada za najbolji film, za najbolji scenario i režiju, stručni žiri će dodeljivati i specijalne nagrade za doprinose na polju invalidnosti.

Na konkurs se mogu poslati filmovi trajanja do 30 minuta. Tema je invalidnost. Filmovi čiji su autori (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom mogu biti na slobodnu temu.

Radovi se mogu dostaviti poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film potrebno je na mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti i popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, načinu dostave radova, kao i prijavni fomular, mogu se pronaći na zvaničnoj interenet prezentaciji festivala.

Kreativno afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada uskoro je objaviti i konkurs za volontere i volonterke, koji će biti angažovani kao podrška organizaciji i realizaciji 14. Međunarodng filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film!“.

Izvor: www.rtv.rs