POSLE PISANJA „BLICA“: Uklonjena bašta kafića sa parking mesta

Nakon pisanja „Blica“ bašta kafića u Skerlićevoj ulici na Vračaru uklonjena je sa parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Ovako sad izgleda ulica nakon što je sklonjena bašta kafića sa mesta za osobe sa invaliditetom

Nakon pisanja „Blica“ bašta kafića u Skerlićevoj ulici na Vračaru uklonjena je sa parking mesta za osobe sa invaliditetom.

– Bili su nam svi nadležni od komunalne policije pa sve do sekretarijata za saobraćaj napisali su nam kazne, a bašta je uklonjena. U porcesu je zahtev za baštu, a rečeno nam  je da će parking mesto biti premešteno. To je sve jedino što nam preostaje je da moramo da čekamo – rekli su za „Blic“ nadležni u kafiću  Skerlićevoj ulici.

Kafić na Vračaru pre nekoliko dana smestio je svoju baštu na, ni manje ni više – parking mesto za osobe sa invaliditetom.

Uz samu baštu stajao je znak koji pokazuje da je ovo mesto rezervisano za parking osoba sa invaliditetom. Tu je uredno i stajalo upozorenje da „pauk nosi“, međutim menadžer ovog lokala tada nam je rekao da kafić ima dozvolu za baštu na ovom mestu.

– Kafe je podneo zahtev da se ovaj prostor ustupi na korišćenje, i to nije redak slučaj u gradu. Na rešenje o korišćenju smo čekali dva meseca, a od devetog juna plaćamo zakup. Baštu smo postavili tek 20. juna, a zašto parking mesto i znak nisu izmešteni to nije naša odgovornost – rekao nam je pre par dana menadžer kafea u Skerlićevoj ulici.

U “Beograd putu” tada su nam rekli da ovo jako neobična situacija koja se gotovo nikada ne dešava i da će znak ili bašta biti izmešteni čim Sekreterijat za saobraćaj izda nalog „Beograd putu“.

To se izgleda i desilo, jer bašte na mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom više nema.

Izvor: www.blic.rs

Autor: M.K. – M.M.