Grad bez barijera: Još jedna rampa za osobe sa invaliditetom

U okviru akcije „Beograd bez barijera“ samo do kraja godine biće podignuto oko 100 rampi u svim delovima prestonice, rekao je danas Dragomir Petronijević, član veća na otvaranju rampe za osobe sa invaliditetom na Voždovcu.

U okviru akcije „Beograd bez barijera“ samo do kraja godine biće podignuto oko 100 rampi u svim delovima prestonice, rekao je juče Dragomir Petronijević, član veća na otvaranju rampe za osobe sa invaliditetom na Voždovcu.

Petronijević i direktor JP „Gradsko stambeno“ Nikola Kovačević, u saradnji sa Udruženjem „Sve je moguće“, pustili su juče (30.06.) u rad još jednu rampu za osobe sa invaliditetom.

Petronijević je pozvao građane da se obrate „Gradskom stambenom“ ili direktno Gradu Beogradu, kao „servisu građana“ za bilo koji problem, jer je to, kako je rekao, u obostranom interesu, a ovo je dobar primer dobre dvosmerne saradnje.

– Cilj je da se ova akcija nastavi i narednih godina, kako bi ceo grad i stvarno postao bez barijera – istakao je Petronijević i najavio da će naredna rampa za invalide biti postavljena na Novom Beogradu, takođe na inicijativu građana.

– „Gradsko stambeno“ je do sada, u okviru akcije, postavilo 22 rampe, a do kraja godine biće ih 100 * istakao je Kovačević i dodao da će ova rapma biti od koristi osobama sa invaliditetom, ali i starijim osobama i majkama sa decom.

Nova rapma je urađena po standardu za razliku od prethodne, koja je bila stara 35 godina i koja je odslužila svoje, kazao je za Beoinfo Predrag Radovanović, predsednik Skupštine stanara u Ulici Vladimira Tomanovića 47, gde je podignuta rampa.

 

Izvor: www.blic.rs