Traže se šampioni humanosti

METRO Cash & Carry Srbija u potrazi je za šampionima humanosti za 2015. godinu.

METRO Cash & Carry Srbija u potrazi je za šampionima humanosti za 2015. godinu. Šampioni humanosti su ugostitelji koji pored razvoja poslovanja pružaju doprinos svojoj zajednici izuzetnom i dugotrajnom posvećenošću. Upravo njima METRO Cash & Carry, želi da oda priznanje putem ove kampanje koja ima za cilj da istakne značaj malih firmi za razvoj zajednice.
Šampion za kojim tragamo može da bude lokalna pekara koja upošljava osobe sa invaliditetom, dajući im šansu da zarade za život i integrišu se u društvo. To može biti restoran koji obezbeđuje hranu za socijalno ugrožene građane, ugostiteljski objekat koji dostavlja namirnice najstarijim sugrađanima na kućnu adresu, Ili picerija koja predstavlja najpopularnije mesto susreta u selu već nekoliko decenija. Šampioni mogu biti svi oni koji svakodnevno prave razliku izazivajući osmehe na licima svojih komšija i čiji posao počiva na ljudskom pristupu i brizi.
METRO Cash & Carry želi da skrene pažnju na ovakve šampione i nagradi njihovu posvećenost. Zainteresovani vlasnici ugostiteljskih objekata mogu podneti svoje prijave od 20. maja do 31. jula 2015.
„Manji preduzetnički objekti, kao što su restorani, kafei, pekare, poslastičarnice ili ketering službe često predstavljaju važnu platformu za interakciju u zajednici. Oni podržavaju lokalne događaje, uključuju se u društvene i ekološke projekte, ili jednostavno predstavljaju centralna mesta gde stanovnici mogu da dođu i razmene utiske,“ objašnjava Roberto Mancuso, generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija. „Nagradom METRO Šampioni humanosti 2015. u centar pažnje postavljamo ljude koji obično ne dobijaju priznanja ove vrste, priznanja koja su za velike kompanije češća pojava. Međutim, ovi preduzetnici, kao uzori, daju nemerljiv i trajan doprinos prosperitetu zajednice.“
Priznanjem takve posvećenosti, vodeća internacionalna kompanija za veleprodaju formata Cash & Carry želi da motiviše druge vlasnike nezavisnih firmi da se aktivnije uključe u svoju lokalnu zajednicu.
Od 20. maja do 31. jula 2015. svi vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da podele svoje priče na www.metro.rs
Sve što treba da urade jeste da pošalju kratku priču koja opisuje njihov doprinos životu zajednice. Sve priče biće objavljene na zvaničnoj veb-stranici METRO Cash & Carry Srbija i na povezanoj METRO Cash & Carry Srbija Fejsbuk strani. Učesnici u projektu „METRO Šampioni humanosti 2015.“ mogu da podele fotografije i video zapise na svojim stranicama, kako bi na što bolji način prikazali ono šta zaista rade. U finalnom sabiranju rezultata, računaće se isključivo glasovi zabeleženi na sajtu www.metro.rs.
Glasanje za šampione humanosti otvoreno je do 31. jula.
Deset kandidata koji po izboru posetilaca sajta dobiju najviše glasova, proći će finalno ocenjivanje nezavisnog žirija koji je sastavljen od predstavnika eminentnih domaćih medija, kulinarske zajednice Srbije i kompanije METRO Cash & Carry Srbija. Konačno proglašenje pobednika održaće se u septembru 2015. godine. Ugostitelj sa najhumanijom pričom biće nagrađen iznosom od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima.

U 2014. godini, u kojoj je obeležio 50. godišnjicu, METRO Cash & Carry pokrenuo je projekat „METRO Community Stars“ po prvi put. Učestvovalo je 17 zemalja, svaka od njih organizovala je lokalno takmičenje da bi našla najpoštovanije preduzetnike. Ukupno je dostavljeno 1.400 priča koje su generisale 1.2 miliona glasova. Pobednicima je dodeljeno priznanje na zvaničnoj ceremoniji u svakoj zemlji. Ove godine METRO Cash & Carry nastavlja sa ovim programom u nameri da oda priznanje za izuzetnu posvećenost malih i nezavisnih firmi, sa kojima ova veleprodajna kompanija teži da unapredi dugoročne odnose.

Izvor: www.nedeljnik.co.rs