U Somboru obeležen Evropski dan samostalnog života OSI

Европска мрежа за самостални живот ЕНИЛ прогласила је 5. мај за Европски дан самосталног живота и ове године је тај датум по други пут обележен у свим земљама ЕУ.

Европска мрежа за самостални живот ЕНИЛ прогласила је 5. мај за Европски дан самосталног живота и ове године је тај датум по други пут обележен у свим земљама ЕУ. У Сомбору је овај значајан датум обележен трибином и промотивним штандом Центра за самостални живот особа са инвалидитетом, који је био постављен на главној улици.

Чланови Центра ОСИ Сомбор, персонални асистенти и пријатељи ове организације, међу којима је био и др Јован Славковић, човек који је увео персоналну асистенцију у Сомбору, поделили су флајере и на тај начин пружили грађанима Сомбора информације о значају персоналне асистенције.

Истог дана, у партнерству са Удружењем дистрофичара Западнобачког округа, одржана је Трибина „Самостални живот особа са инвалидитетом“, а покровитељ трибине је Град Сомбор, у оквиру пројекта „Мотивкултиватор 2015“. Трибину је водила психолошкиња Јадранка Радојчић.

Присутни чланови Центра ОСИ Сомбор, персонални асистенти, представници локалне самоуправе, школа и медија су својим присуством и личном укљученошћу и ангажовањем на активностима ЦСЖ Сомбор, дали велики допринос промоцији персоналне асистенције у Сомбору, који је још 2007. године први у Србији почео издвајати средства из буџета за ову социјалну услугу.

Izvor: www.sombornjuz.in.rs