Бесплатне кабине Удружењима особа са инвалидитетом

НОВИ САД – ЈКП „Градско зеленило“ из Новог Сада саопштило је 24. aprila да ће 14 кабина, на познатом купалишту Штранд, бесплатно уступити на коришћење Удружењима особа са инвалидитетом.

НОВИ САД – ЈКП „Градско зеленило“ из Новог Сада саопштило је 24. aprila да ће 14 кабина, на познатом купалишту Штранд, бесплатно уступити на коришћење Удружењима особа са инвалидитетом.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је на конференцији за новинаре да се у тој акцији не ради само о бесплатним кабинама, већ је много већи значај у препознавању неоходности пружања подршке особа са инвалидитетом.

„Одлука о додели кабина само је наставак хуманитарних акција које је то предузеће започело још прошле године организацијом ‘Хуманитарног понедељка’ када су сва средства од улазница за Штранд била усмерена за помоћ онима којима је неопходна“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Према његовим речима, градску администрацију очекује низ мера на решавању проблема особа са инвалидитетом.

„Један од најбитнијих проблема је решавање начина финансирања удружења особа са инвалидитетом у прва три месеца у години док не почне реализација програма финансирања пројеката намењених тим лицима“, рекао је Вучевић, додајући да ће град учинити све да реши тај проблем.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић рекао је да је, на иницијативу градоначелника, то предузеће прву пут донело одлуку да бесплатно додели кабине удружењима особа са инвалидитетом.

„Нисмо вршили никакву селекцију већ смо одлучили да сваком удружењу, које нам се обратило, изађемо у сусрет и тако њиховим члановима омогућимо бесплатан улазак на Штранд и место на купалишту где ће моћи да се окупљају и спроводе своје активности“, рекао је Богдановић.

Председник Градске организације слепих Новог Сада Неза Ђуркић, захваљујући се у име свих удружења, рекла је да додела бесплатних кабина представља „изванредан знак разумевања проблема особа са инвалидитетом и пружање подршке тим лицима“.

Izvor: www.rtv.rs

www.youtube.com/watch?v=GP9m5l3cnWg