Niški sportisti blistali na Sveskandinavskim igrama

Sa osvojenih 6 zlatnih, 7 srebrnih i jednom bronzanom sportisti sa invaliditetom iz Niša postigli su veliki uspeh u plivanju i stonom tenisu.

Sa osvojenih 6 zlatnih, 7 srebrnih i jednom bronzanom sportisti sa invaliditetom iz Niša postigli su veliki uspeh u plivanju i stonom tenisu.

Osam takmičara Sportsko-rekreativnog udruženja Nais donelo je 14 medalja sa jednog od najvažnijeg takmičenja za sportiste sa invaliditetom.

Najuspešniji su bili plivači Nemanja Tadić i Nemanja Miljković koji su osvojili po tri zlatne medalje. Tri medalje i to srebrne doneo je plivač Aleksandar Prijović.

Nebojša Ilić i Bojan Stamenković osvojili su srebrne medalje u dublu u stonom tenisu.

Ovi sportisti imali su uspeha i u pojedinačnim konkurencijama. Nebojša Ilić je osvojio srebrnu i bronzanu medalju, a Bojan Stamenković jednu srebrnu.

Srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji stonotenisera osvojio je i Milan Antić.

– Prezadovoljni smo, niko nije očekivao ovake rezultate, sigurno ne ovoliko medalja, očekivali smo možda 5-6 odličja – priča Bojan Stamenković.

On ističe da je prezadovoljan uslovima koje su niški sportisti imali u Malmeu.

– Ceo grad radi na tom projektu. Hoteli su bili puni, prevoz je dobro organizovan, a sportske sale su odlične – dodao je Stamenković.

Na ovom takmičenju bilo je preko 2.500 učesnika.

Sa takmičarima su putovali personalni asistenti Lidija Antić, Jelena Prijović i Barbara Lučić, treneri Viktor Ristić, Veljko Stojanović i Branimir Sredojević, kao i projekt-menadžer Vladimir Bajin.

Izvor: www.juznevesti.com

Autor: Ljubica Stojanović