SPORT ZA SVE

Manifestacija Sport za sve će se održati u hali Aleksandar Nikolić (hala Pionir) u četvrtak, 05. decembra, sa početkom u 11 časova.

Manifestacija Sport za sve će se održati u hali Aleksandar Nikolić (hala Pionir) u četvrtak, 05. decembra, sa početkom u 11 časova.

U pitanju je sportski događaj inkluzivnog karaktera koji će okupiti sportiste sa invaliditetom, decu i mlade svih uzrasta i vrsta invaliditeta, pre svega iz Beograda ali i iz cele Srbije  tako da će se sa nama družiti mladi iz Šapca, Novog sada, Aleksinca, Priboja, Velike plane, Valjeva .

Učesnici će se oprobati u brojnim sportskim aktivnostima (košarka u kolicima, sedeća odbojka, badminton, golf, golbal, tekvondo, veslanje, stoni tenis,

Manifestaciji će prisustvovati i naši paraolimpijci – osvajači medalja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja.

Ovaj događaj organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Unicef-om, a uz veliku podršku grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu i ima za cilj da promoviše i podstiče značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.

Jasmina Hadžić,

Stručni saradnik

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Vjekoslava Kovača 11, Beograd

Tel:064 16 73 140

www.sosib.rs

Izvor: jasmina hadzic <jasmina.hadzic84@gmail.com>