Otvorena izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju izložbe „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“…

Grad Novi Sad

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju izložbe „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ na kojoj su izložene fotografije sa tekstom o životu osoba sa invaliditetom koje su učestvovale u projektu.

– Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju mera socijalne politike usmerenih na pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Grad će nastaviti da podržava sve one koji su na različite načine uključeni u aktivnosti za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a cilj nam je da obezbedimo što ravnopravnije uslove za život svih građana. Smatramo da osobe sa invaliditetom možemo da uključimo u društvo ukazivanjem na primere životnih priča ličnosti koje su uprkos ozbiljnim poteškoćama pronašle radost i snagu da istraju u svojim idejama i naumima – rekao je Aleksandar Petrović.

Projekat „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ realizuje kompanija „Color Media Communications“ u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Tokom 2019. godine izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije, a posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba. Ovim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat kako bi se predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta među kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls i mnogi drugi.

Izložbi su prisustvovali direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je i otvorio izložbu.

Objavljeno: 05. 07. 2019.

Izvor: www. dnevnik.rs

O tome i na:

Otvorena izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ – www.rtv.rs