DINIĆ, HADŽOVIĆ I LAZIĆ ZADOVOLJILI SELEKTORA BANJCA

Igrač i treneri sa juga Srbije zadovoljili na pripremama najjače srpske selekcije u košarci u kolicima

Aleksandar Dinić

Prvi deo priprema košarkaške reprezentacije Srbije je uspešno završen prošle sedmice u Beogradu. Slobodan Banjac, selektor reprezentacije Srbije, imao je na raspolaganju 16 igrača, a jedan od njih je bio igrač KKK „Nais“, Aleksandar Dinić. U stručnom štabu su bili glavni trener KKK „Nais“, Miljan Hadžović, kao i Anja Lazić, student generacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

„Aleksandar Dinić je divan čovek i veliki radnik. Napredovao je tokom priprema. Kod njega smo se fokusirali na doterivanje tehnike vožnje kolica i izvođenja šuta. Ima veliki prostor za napredak i ako bude radio kao do sada, biće jako dobar igrač.“ – reči su selektora o Aleksandru Diniću.

Poseban osvrt je dat predstavnicima struke koji dolaze sa juga Srbije. Novina na ovim pripremama je činjenica da su trenere radili na oporavku igrača i prevenciji povreda.

„Učešće Miljana Hadžovića i Anje Lazić, pored Mladena Pajevića su učinili da ove pripreme organizaciono budu jako blizu pripremama najjačih evropskih selekcija. Zahvaljujući njima, igrači su bili brži oporavak, nije bilo povreda, a mogla je da se vrši senzitivnija homogenizacija grupa. Računam na njih i za naredne pripreme.“ – više nego zadovno vršio osvrt selektor Banjac.  

Prisustvo Aleksandra Dinića na minulim pripremama je prvo nekog košarkaša u kolicima sa prostora Južne Srbije.

„Kada sam pred prvi trening na pripremama obukao dres reprezentacije, mislio sam da sanjam. Osećaj koji do tada nisam doživeo. Po povratku sa priprema trudiću se da još jače da treniram kako bi najdraži dres ponovo obukao. Predstoji mi naporan rad.“ – sumirao je svoje utiske Aleksandar Dinić, naglasivši da je od starijih i iskusnijih reprezentativaca primljen najbolje moguće i da su kao jedna velika porodica.

Selektor Slobodan Banjac, Miljan Hadžović, Aleksandar Dinić i Anja Lazić

Izvor:

Prof. Marko Aleksandrović, Ph.D.
Faculty of Sport and Physical Education
Čarnojevićeva 10A, 18000 Niš
Serbia
www.fsfv.ni.ac.rs

dr Marko Aleksandrović, red. prof.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Čarnojevićeva 10A, 18000 Niš
Republika Srbija
www.fsfv.ni.ac.rs

Izvor: Marko Aleksandrović (marko.aleksandrovic@gmail.com)