Festivalski koncert „Srca u harmoniji” u Karlovcima

Koncert u okviru Međunarodnog inkluzivnog festivala „Srca u harmoniji – Hearts in Harmony 2019” biće održan u subotu od 15 sati u Sremskim Karlovcima na Trgu Branka Radičevića, ispred Bogoslovije.

Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)

Koncert u okviru Međunarodnog inkluzivnog festivala „Srca u harmoniji – Hearts in Harmony 2019” biće održan u subotu od 15 sati u Sremskim Karlovcima na Trgu Branka Radičevića, ispred Bogoslovije. Reč je o zajedničkom koncertu inkluzivnog hora „Ison” i horova redovnih škola, te mladih iz Doma „Veternik” i ustanove „Dom Jabuka” iz Jabuke.

Koncert će biti još jedna u nizu prilika da karlovačko stanovništvo na delu vidi postignuća osoba s invaliditetom u oblasti  kulture, budući da su od Uskrsa krajem aprila, u centru mesta bila organizovana dva programa koja su imala za cilj upravo predstavljanje njihovog stavalaštva. 

U organizaciji koncerta, koji se održava pod pokroviteljstvom   Gradske uprave za kulturu Novog Sada i karlovačke opštine, učestvuju i Likovno udruženje „Karlovačka crtačka škola” i udruženje „Ljubav, vera, nada” iz Novog Sada. Ta dva udruženja nosioci su projekta „Bijenale mladih”, i pod sloganom „Pridruži se” organizuju niz programa da bi povećali vidljivost osoba s invaliditetom, povezali ih sa zdravim ljudima i uključili u sve aspekte života. 

– S tom festivalskom aktivnošću obilazimo manje sredine da bismo probudili tamošnje stanovništvo, pokazali dostignuća dece s invaliditetom i skrenuli pažnju na njih – kaže Maja Dunović iz Udruženja „Ljubav, vera, nada”. – Kroz taj projekat želimo da uključimo marginalizovane grupe ljudi, kao što su Romi, deca i mladi sa smetnjama u razvoju i one koji to nisu u zajedničke različite aktivnosti, poput manifestacija na otvorenom, muzičkih, kreativnih, likovnih i mnogih drugih radionica.

Pre koncerta u centru, u Osnovnoj školi „23. oktobar” biće održane inkluzivne muzičke radionice za zadravu decu i onu sa smetnjama u razvoju, na kojima će oni uvežbati repertoar koji će izvesti na bini.

Zorica Milosavljević

Objavljeno: 07. 06. 2019.0

Izvor: www.dnevnik.rs0

Autor: Zorica Milosavljević