Senzorna soba specijalnoj školi u Subotici

Svečano je otvorena senzorna soba u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ u Subotici čije opremanje je pomogla kompanija „Lidl Srbija” donacijom od 500.000 dinara.

Foto: Dnevnik.rs

Subotica: Svečano je otvorena senzorna soba u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ u Subotici čije opremanje je pomogla kompanija „Lidl Srbija” donacijom od 500.000 dinara.

Soba će da se koristi za vizuelnu, auditivnu i stimulaciju čula kod učenika sa smetnjama u razvoju.

Zamišljena je kao interaktivna prostorija opremljena odgovarajućom opremom koja potpomaže stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. To je mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, da se relaksiraju i oslobode napetosti. Direktorka OISŠ „Žarko Zrenjenin“ Dragana Vučković rekla je da sve specijalne škole treba da imaju senzorne sobe i da će sada njihovi učenici imati priliku da dobiju tretmane koji će unaprediti njihov psihofizički razvoj. Vučković je podsetila da je škola osnovana 1957. godine i da je pohađa 177 đaka.

Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija u „Lidl Srbija” rekla je da je škola odredila šta im je neophodno i sve druge tehničke detelje.

– Želeli smo na neki način da se odužimo gradu na toploj dobrodošlici. Zbog toga smo i na dan škole odlučili da svečano otvorimo ovu sobu i nadam se da će učenicima da pruži kvalitetniji život – rekla je Martina Petrović.

Otvaranje senzorne sobe pomogli su i klub „Soroptimist” iz Subotice, Italijanski kulturni centar „Piaža Italia“, koji su donirali klimu, kupljenu od sredstava prikupljenih na humanitarnom koncertu koji je održan u aprilu.

Jasmina Stefanović, gradska sekretarka za društvene delatnosti istakla je da lokalna samouprava podržava sve projekte škola na teritoriji Subotice i da će nastaviti da podržavaju projekte koji imaju za cilj pružanja kvalitetnijeg rada u školama.

S. I.

Objavljeno: 17. 05. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: S. I.