Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ tradicionalno organizuje humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije u okviru kojih se puštaju baloni, u znak podrške obolelim mališanima.

Povodom obeležavanja tog Dana, „NURDOR“ je i ove godine nastavio kampanju „I ja se borim!“ koja je imala za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziva na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji nove i održavanju postojećih Roditeljskih kuća.

I u Novom Sadu održana je takva manifestacija kojoj je prisustvovao i član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu Tihomir Nikolić. 

-Pomoć koju „NURDOR“ svakodnevno pruža deci oboleloj od raka i njihovim najbližima je nemerljiva, ali zadatak svih nas je da u skladu sa svojim mogućnostima izrazimo solidarnost i pomognemo kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti. Zato pozivam sve ljude dobre volje, društveno odgovorne kompanije da iskažu svoju odgovornost, na najbolji mogući način i da delima svi pokažemo koliko smo spremni da pomognemo onima kojima je to potrebno- rekao je Tihomir Nikolić.

Tokom akcije prikupljan je dobrotvorni prilog za podršku projektu Roditeljska kuća, namenjenom obezbeđivanju smeštaja za decu obolelu od malignih bolesti koja iz unutrašnjosti dolaze u jedan od centara lečenja.

Volonteri su prolaznicima pružali informacije o radu udruženja koje ove godine obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme udruženje je pružilo pomoć i podršku lečenju dece, za više od 1.500 porodica.

Svi zaintersovani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju akciji na Tgu slobode mogu da se priključe kampanji „I ja se borim!“ donirajući sredstva putem SMS poruke na broj 1150, a  iznos za svaku poruku je 100 dinara.

Objavljeno: 15. 02. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs