Konkurs Opštine Mali Iđoš: Udruženja pružaju socijalne usluge

Opština Mali Iđoš raspisala je javni konkurs za projekte i programe udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija u oblasti društvenog i humanitarnog rada za ovu godinu.

foto Jelena Ivanovic

Mali Iđoš: Opština Mali Iđoš raspisala je javni konkurs za projekte i programe udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija u oblasti društvenog i humanitarnog rada za ovu godinu.

Konkurs se odnosi na oblast rada organizacija i udruženja koja se bave socijalnom zaštitom starih lica, kućnom negom i pomoćim starim licima, zdravstvenom zaštitom- dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama, što spada u zaštitu lica sa invaliditetom.

Finansiraju se troškovi projektnih aktivnosti i obavljanja delatnosti, a prioriteti su troškovi za zarade i doprinose stručnih radnika, troškovi struje i komunalija, kao i troškovi za redovno funkcionisanje uz obrazloženje prilikom prijave za konkurs.

Pravo učešća na konkursu imaju programi, odnosno projekti od opšteg interesa u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju udruženja građana čije se sedište nalazi na teritoriji opštine Mali Iđoš, ili čije se aktivnosti realizuju na teritoriji opštine. Pravo učešća imaju udruženja građana koja se bave pružanjem pomoći građanima u stanju socijalne potrebe, radom u oblasti zaštite starih lica, kućnom negom. Takođe, pomoć lokalne samouprave dobiće i udruženja građana kojima je delatnost pružanje usluge dnevnog boravka za mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, dnevni boravak za mlade i odrasle sa telesnim invaliditetom i sa intelektualnim teškoćama.

Iz konkusa će biti isključena udruženja koji nisu izvršila obavezu da izveste Opštinu o utrošku dodeljenih sredstava po ranijim konkursima. Na osnovu podnetih prijava projekata konkursna komisija koju imenuje Opštinsko veće će odlučiti kome se dodeljuju jednokratna nepovratna finansijska sredstva, u mesečnim ratama.

Udruženje može da učestvuje najviše sa jednom prijavom u toku jedne budžetske godine, i finansiraju se projekti koji se mogu realizovati najkasnije do 31. decembra 2019. godine. Šire informacije o konkursu mogu se naći na sajtu Opštine Mali Iđoš.

M. Sć

Projekat „Perom i objektivom kroz Mali Iđoš” realizovao je „Dnevnik”. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.

Objavljeno: 01. 02. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Sć