I rukometaši Vojvodine u akciji „Da li možeš da pobediš ovu ekipu?“

U organizaciji novosadske Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i Novog kulturnog naselja, a pod medijskim pokroviteljstvom „Dnevnika“, juče je u sali za fizičko vaspitanje u ovoj obrazovnoj instituciji za mlade ometene u razvoju gostovala ekipa Vojvodine, višestrukog uzastopnog prvaka Srbije u rukometu.

Foto: A. Predojević

 

 

U organizaciji novosadske Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i Novog kulturnog naselja, a pod medijskim pokroviteljstvom „Dnevnika“, juče je u sali za fizičko vaspitanje u ovoj obrazovnoj instituciji za mlade ometene u razvoju gostovala ekipa Vojvodine, višestrukog uzastopnog prvaka Srbije u rukometu.

Sjajni rukometaši izdvojili su vreme za druženje sa korisnicima Radnog centra da odigraju utakmicu s njima u malom fudbalu. Crveno-bele su dočekali direktorka škole Violeta Strahinjević, koordinator Radnog centra na Novom naselju Jovan Marković i vaspitač-defektolog Miloš Damjanić.

Kapiteni ekipa su, kako je to uobičajeno, razmenili prigodne poklone, a bitno je naglasiti to da su rukometaši  nastupili u respaktabilnoj postavi, koju su činili Rajko Prodanović, Strahinja Milić, Miloš Marković, Strahinja Stanković, Saša Marijanac i Milan Potpara. Bilo je lako uočiti  s kakvim zadovoljstvom su igrali i sportisti i korisnici Radnog centra, pa se može reći da je akcija u potpunosti uspela.

– Ovaj događaj ispunio me je istinskim zadovoljstvom i nadam se da ćemo što češće upražnjavati ovakve aktivnosti – naglasio je jedan od najiskusnijih i najboljih rukometaša Vojvodine Rajko Prodanović. – Iskreno, nisam očekivao ovako jaku utakmicu, pa smo morali i mi da pojačamo tempo, kako bismo parirali korisnicima Radnog centra. Kada meni puno znači to što sam prisustvovao ovakvom događaju, mogu da zamislim tek kako se osećaju ovi mladići s kojima smo se družili. Nadam se da će se i ostali sportisti iz Novog Sada odazvati akciji, jer lepo je videti da sam dolazak izaziva tako pozitivne reakcije.

Korisnici dnevnog boravka i Radnog centra su iskoristili priliku da se fotografišu sa poznatim sportistima, obećavši im da će im pružiti podršku i sa tribina kada budu igrali neku zvaničnu utakmicu.

– Divan  je osećaj što su nam u goste, posle fudbalera Vojvodine, došli i rukometni šampioni – istakao je Jovan Marković. – Ovo je spontana akcija u kojoj nam u školu dolaze sportske veličine grada, pa u najavi imamo i gostovanje odbojkaša Vojvodine NS seme. To je prava stvar za socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom, odnosno kako se promoviše rekreativni sport za njih. Sve je veći broj naših korisnika koji se raduju ovim susretima, sada smo uključili i mladiće iz srednje škole, jer sport je veoma bitan, kako bi se očuvalo njihovo postojeće stanje, dakako i uznapredovalo. Svaka od ovih akcija je potrebna, kako bi se u nju uključilo što više ljudi iz lokalne zajednice i kako bi naši korisnici ostvarili što bolju i uspešniju inkluziju u društvo.

Rezultat utakmice, naravno, ostao je u drugom planu, ali treba naglasiti da su korisnici dnevnog boravka i Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ bili veoma nadahnuti i raspoloženi i da su propisno namučili aktivne sportiste, velike ljude i šampione, rukometaše Vojvodine.

A. Predojević

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: A. Predojević