Otvoren „22. Hot Wheels Dečiji sajam“

Dvadeset i drugi Hot Wheels Dečiji sajam je svečano otvoren u petak, 5. oktobar, u 14 časova u hali 3 Beogradskog sajma.

Foto: Dečiji sajam

 

Dvadeset i drugi Hot Wheels Dečiji sajam je svečano otvoren u petak,  5. oktobar, u 14 časova u hali 3 Beogradskog sajma.

Manifestaciju je svečano otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ivan Praščević je u ime generalnog sponzora Dečijeg sajma – kompanije Hot Wheels poželeo mnogobrojnim mališanima u publici da jednog dana postanu veliki ljudi i poručio da je najbolji put do toga da budu stalno srećni i nasmejani.

Dečiji sajam je mesto za svu decu, a dokaz tome je i već tradicionalno učešće Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda, koji organizuju takmičenja na sportskom terenu i doprinose inkluziji. „Smatramo da je sport bitan faktor u svakodnevnom životu i za očuvanje psiho – fizičkog zdravlja, a pre svega za decu sa invaliditetom je to neophodno“ – rekla je Jelena Radivojevic ispred SOSIB.

Podršku ovoj manifestaciji pruža i Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. „ Beogradski dečiji sajam sastoji se iz raznovrsnih i bogatih aktivnosti – kulturnih, edukativnih i zabavnih upravo to su aktivnosti koje Ministarstvo prosvete podržava – aktivnosti kojim su usmereni ka razvijanju funkcionalnih znanja, stavova, umeća“ – kazala je Jasna Radojičić, savetnica U Sektoru za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje pri MPNTR.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je mališanima i njihovim roditeljima skrenuo pažnju na značajnost sporta u životu i prepuručio mališanima da ovaj sajam iskoriste na najbolji mogući način – da upoznaju sport, igru ali i nove drugare i da se pre svega zabave, navodi se u saopštenju.

„Nemojte da odustajete od svojih snova, ja vam želim da nikada ne odustanete od sporta, rekreacije i zabave. Uživajte ali se igrajte, spavajte ali se igrajte, učite ali se igrajte i nemojte nikada prestati da se igrate! – istakao je Udovičić proglašavajući XXII Dečiji sajam otvorenim.

Kako se navodi u saopštenju, svojim prisustvom svečano otvaranje uveličali su i Predrag Peruničić, državni sekretar pri Ministarstvu omladine i sporta, bivši košarkaš, sada poslovni direktor u KK Partizan Mlađan Šilobad, državne prvakinje, odbojkašice OK “Vizura” i bivši vaterpolo reprezentativac Dejan Udovičić.

Ulaz na 22. Hot Wheels Dečiji sajam je besplatan za sve posetioce, a vrata sajma su otvorena do 19h. Za vikend hala3 će biti otvorena od 10h do 19h.

 

Objavljeno: 05. 10. 2018.

Izvor: www.danas.rs