Međunarodni šahovski turnir osoba sa invaliditetom u Titelu

Udruženje osoba sa invaliditetom, paraplegičara i kvadriplegičara „Tisa“ iz Titela tradicionalno organizuje Republički i Pokrajinski šahovski turnir (takmičenje) paraplegičara , kvadriplegičara i drugih osoba sa invaliditetom, koji će biti održan u Titelu, Glavna 49, 19. septembra sa početkom u 10 časova.

 

Titel – Udruženje osoba sa invaliditetom, paraplegičara i kvadriplegičara „Tisa“ iz Titela tradicionalno organizuje Republički i Pokrajinski šahovski turnir (takmičenje) paraplegičara , kvadriplegičara i drugih osoba sa invaliditetom, koji će biti održan u Titelu, Glavna 49, 19. septembra sa početkom u 10 časova.

Na ovom šahovskom turniru (takmičenju) za osobe sa invaliditetom (OSI) prošle godine je učestvovalo 65 takmičara i 9 pratilaca.

Članovi udruženja „Tisa“ su osobe sa invaliditetom koje su trajno vezane za invalidska kolica, oduzetost donjih, poneki i gornjih ekstremiteta zbog povrede kičmenog stuba i drugih oboljenja.

Jedan broj njihovih članova se bavi različitim sportovima u domenu osoba sa invaliditetom i postiže značajne rezultate, kako u Republici tako i van nje, dok se posebno ističu dva člana koja se bave streljaštvom i postižu značajne rezultate na Republičkim, Evropskim i Svetskim takmičenjima, kao i na Paraolimpijskim igrama.

Objavljeno: 12. 09. 2018.

Izvor: www.rtv.rs