Sve hale na Sajmu knjiga biće dostupne osobama sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predstaviće se pod geslom „Jednaki“ na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji će se održati u oktobru…

 

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predstaviće se pod geslom „Jednaki“ na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji će se održati u oktobru, a na inicijativu ministra Zorana Đorđevića prvi put će sve hale biti dostupne i osobama sa invaliditetom.

„Za nas su svi građani Srbije jednaki, bilo da su oni deca, trudnice, porodilje, zaposleni, penzioneri, osobe sa invaliditetom, borci, ratni veterani, socijalno ugrožene ili marginilizovane grupe. Upravo zato, naša misao vodilja, kada smo počeli da razmišljamo o Sajmu, bila je – jednaki“, rekao je Đorđević.

„Predstavićemo i sve ono što radimo u okviru ministarstva“, rekao je Đorđević u razgovoru sa direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić.

Objavljeno: 18. 08. 2018.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: TANJUG

O tome i na:

– Sve hale na Beogradskom sajmu biće dostupne za osobe sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević i direktor Beogradskog sajma Dankom Selić dogovorili su se 18. avgusta da sve hale tog sajma budu dostupne za osobe sa invaliditetom.

To ministarstvo će učestvovati na 63. Medjunarodnom sajmu knjiga, 49. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava i 4. Medija marketu, koji će biti održani u oktobru.

Pod nazivom „Jednaki“ od 21. do 28. oktobra, ministarstvo će se se predstaviti u hali 3A, na prostoru od 1.000 metara kvadratnih.

„Biće predstavljene rukotvorine, slike, umetnička dela koja su napravile osobe sa invaliditetom i upravo njihovim talentima posvetićemo posebnu pažnju ovom prilikom. Takodje, predstavićemo sve ono što radimo u okviru ministarstva“, rekao je Djordjević, a saopštilo resorno ministarstvo.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beta