UHVATI FILM – zatvoreni konkursi

Ukupno 636 filmova, iz svih krajeva sveta, pristiglo je na upravo završeni konkurs za filmove na 16. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film…

 

 

Ukupno 636 filmova, iz svih krajeva sveta, pristiglo je na upravo završeni konkurs za filmove na 16. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Uporedo sa konkursom za filmove, zatvoren je i konkurs za volontere/ke, na koji se prijavilo 23 zainteresovanih.

ZAVRŠENI KONKURSI ZA UHVATI FILM FESTIVAL

Ukupno 636 filmova, iz svih krajeva sveta, pristiglo je na upravo završeni konkurs za filmove na 16. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Najveći broj filmova poslat je iz Indije, Amerike, Irana, Španije i Turske, dok je iz Srbije pristiglo čak 7 filmova. Lista filmova koju je stručni žiri izabrao da budu prikazani i nagrađeni na Festivalu biće objavljena 1. avgusta.

Uporedo sa konkursom za filmove, zatvoren je i konkurs za volontere/ke, na koji se prijavilo 23 zainteresovanih. Većina prijavljenih su mladi, željni da se bliže upoznaju sa osnovama invalidnosti, filmske umetnosti i video produkcije i da usavrše pisanje i prevođenje. Kao i celokupan tim Festivala, na istoj su misiji – sticanje novih iskustva i znanja i menjanje perspektive o sebi i o drugima.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 16. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Novosadsko 16. izadnje Uhvati film festivala održaće se od 24-30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Manifestaciju su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Erste banka Srbija.

 

Marijana Ramić

kordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com;

http://uhvatifilm.org/

 

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)