Pomoć deci: Milion i po za hipoterapiju

…Novi ciklus hipoterapije za čukaričke mališane uveliko se sprema.

Jedinstvena metoda lečenja dece u dodiru sa životinjama daje odlične rezultate / Foto Thinkstock

 

 

Beograd – GO Čukarica uložila značajna sredstva za pomoć deci sa invaliditetom. Novi ciklus hipoterapije za čukaričke mališane uveliko se sprema.

Udruženje „Potkovica“ i istoimeni konjički klub, i ove godine pružiće hipoterapijsku podršku deci sa invaliditetom i posebnim potrebama. Oni su se odazvali javnom konkursu, koji je raspisala Opština Čukarica, te će svoje usluge pružati za milion i po dinara, što je čelnicima lokalne samouprave bila najpovoljnija ponuda.

Novi ciklus hipoterapije za čukaričke mališane uveliko se sprema. Pomenuto udruženje i konjički klub godinama unazad pomažu deci sa smetnjama u razvoju na prostoru Hipodroma. Pređašnje iskustvo pokazalo je da je ovo jedinstvena metoda lečenja, gde se u prirodnom okruženju u dodiru sa plemenitim životinjama, kroz igru i rekreaciju postižu veoma dobri rezultati za razvoj najmlađih. Stoga je Opština Čukarica obezbedila sredstva iz sopstvenog budžeta i krajem prošlog meseca raspisala javni poziv.

Udruženje su osnovali 2011. godine voditelji programa za terapiju i aktivnosti pomoću konja, stručno osposobljeni na osnovu programa akreditovanog u Ministarstvu rada i socijalne politike. Konjički klub uspostavljen je dve godine kasnije.

Inače, Opština Čukarica pionir je u pružanju ovakvog vida pomoći za najmlađe naraštaje. Više od stotinu mališana od 2015. godine osetilo je blagodeti kontakta sa konjima, koji im je doprineo lečenju i socijalizaciji.

Objavljeno: 15. 05. 2018.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: G. N.