www.podunavlje.info

Otvoreno prvenstvo Smedereva u šahu

by • 2. aprila 2018. • Saopštenja, Sport, SrbijaKomentari su isključeni na Otvoreno prvenstvo Smedereva u šahu144

 

 

U Smederevu je 31. marta održan turnir u šahu za osobe sa invaliditetom, na kojem su dominirali domaći takmičari, osvojivši prva tri mesta u ekipnoj konkurenciji, prenosi Podunavlje.info.

„Po redovnom godišnjem planu Udruženja paraplegičara Smederevo, u Sportskoj hali održano je Otvoreno prvenstvo Smedereva u šahu za sve kategorije i dijagnoze invalidnosti pod nazivom Semendria 2018“, izjavio je za Podunavlje.info Predrag Nikolić, predsednik Udruženja paraplegičara Smederevo i Gradskog saveza socijalno–humanitarnih organizacija.

Prema njegovim rečima, turnir je imao republički karakter, zato što su učestvovale i ekipe van Smedereva. Nadmetalo se ukupno oko četrdeset takmičara, koji su došli iz Kragujevca, Paraćina, Šapca, Leskovca i, naravno, iz Smedereva.

„Igralo se po švajcarskom sistemu, odigrano je pet kola, a Udruženje paraplegičara iz Smedereva je bilo najuspešnije. Drugo mesto osvojilo je Udruženje slepih „Sveti vid“, a treće Udruženje invalida rada, svi iz Smedereva“, rekao je Nikolić.

Kvalitetu turnira doprineli su i lični pratioci takmičara, njih desetak, koliko je bilo i volontera, predstavnika organizatora.

Objavljeno: 31. 03. 2018.

Izvor: www.danas.rs

Autor: D. Đ.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.