Konkurs za subvencionisanje preduzetničkog samozapošljavanja

Od mnogih aktuelnih konkursa namenjenih sadašnjim i budućim preduzetnicima izdvaja se javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za subvencionisanje samozapošljavanja…

 

Novi Sad – Od mnogih aktuelnih konkursa namenjenih sadašnjim i budućim preduzetnicima izdvaja se javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za subvencionisanje samozapošljavanja, a uslove konkursa predočava rukovoditeljka projekata u RRA „Bačka“, Marija Prokopić.

„Poziv je namenjen nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a podrazumeva dodelu jednokratnog iznosa od 180.000 dinara, odnosno 200.000 dinara za samozapošljavanje viška zaposlenih ili 220.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom; a radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanje privrednog društva“, kaže Prokopić.

Ona dodaje da pravo na subvenciju imaju sve osobe koje se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i da su svi korisnici obavezni da obavljaju registrovanu delatnost i da izmiruju obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci počev od dana obavljanja delatnosti.

„Više o tom pozivu, kao i o potrebnoj dokumentaciji može da se pročita na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu RRA „Bačka“, kaže Prokopićeva.

Ona ističe da će se od marta u RRA „Bačka“ održavati obuka za početnike u biznisu, koja je jedan od uslova učestvovanja na konkursu, te ovom prilikom poziva sve zainteresovane da se jave na telefon 021/557-781 ili putem e-maila: ofis@rda-backa.rs.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: RTV (Đuro Vukelić)