Za „Delfine“ 11 medalja na takmičenju u Malmeu

Nemanja Tadić (23) i Nikola Ljubisavljević (18) osvojili su 11 medalja i to sedam zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane.

 

 

Perović je istakao da su Tadić i Ljubisavljević bili jedini predstavnici naše zemlje na takmičenju u Švedskoj.
Na Međunarodnom plivačkom takmičenju održanom minulog vikenda u švedskom gradu Malmeu plivači Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ iz Niša Nemanja Tadić (23) i Nikola Ljubisavljević (18) osvojili su 11 medalja i to sedam zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane.

Najbolji srpski plivač u kategoriji osoba sa invaliditetom Nemanja Tadić takmičio se u sedam trka i u svih sedam trka stigao do zlata, a njegov klupski kolega Nikola Ljubisavljević nadmetao se u pet trka i u četiri došao do pobedničkog postolja.

Trener PAK „Delfin“ Miljan Perović rekao je za Jugmediu da je izuzetno zadovoljan učešćem dvojice plivača, posebno što su uspeli da poprave svoja dosadašnja najbolja vremena u disciplinama u kojima su se nadmetali.

„Veliku zahvalnost za odlazak u Malme dugujemo grad Nišu, odnosno gradonačelniku Darku Bulatoviću i gradskom većniku Branislavu Kačaru, niškoj gradskoj opštini Medijana i njenom predsedniku Nebojši Kociću„, rekao je Perović.

Međunarodno plivačko takmičenje u Malmeu okupilo je oko 200 plivača sa invaliditetom iz desetak evropskih zemalja.

Plivački miting održan je u okviru igara „Malme open“ koje se tradicionalno svake godine početkom februara organizuju u tom gradu. Sportske igre „Malme open“ predstavljaju najmasovniju sportsku manifestaciju osoba sa invaliditetom posle Paraolimpijskih igara.

Objavljeno: 12. 02. 2018.

Izvor: www.jugmedia.rs

Autor: Biljana Ljubisavljević