Ozvaničena saradnje Tojote i Olimpijskog komiteta Srbije

U Ambasadi Japana 30. januara je ozvanična saradnja Tojote i Olimpijskog komiteta Srbije…

 

 

Beograd: U Ambasadi Japana 30. januara je ozvanična saradnja Tojote i Olimpijskog komiteta Srbije, a mabasador Junući Marujama je tom prilikom poručio da je ponosan što je ta poznata japanska kompanija postala globalni partner Olimpijske organizacije, i tu saradnju proširila i na lokalnom nivou u Srbiji.

„Nadam se da će to biti odlična prilika da ceo svet sazna za Tojotinu ekološku hibridnu tehnologiju kao i tehnologiju za vozila za osobe sa invaliditetom. Današnji događaj čiji smo domaćini je jedan od mnogih koji će uslediti kao priprema za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine ”, rekao je japanski diplomata.

U ime Tojote novinarima se obratio Kensuke Cučija, predsednik Tojota Adria Grupe, regionalne Tojota kompanije, nadležne za tržište Srbije:

“Danas zvanično predajemo Tojota vozila Olimpijskom komitetu Srbije i potpisujemo ugovor o proširenju saradnje na putu za Tokijo. Olimpijski komitet Srbije je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo“, rekao je Cučija.

Kako je kazao u Tojoti veruju da mobilnost ne podrazumeva samo vozila. „Mobilnost podrazumeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova. Moja je velika želja da se što više srpskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju i tamo odnese vašu strast prema životu, upornost, optimizam, snagu, osmeh i samopouzdanje po čemu su srpski sportisti poznati širom sveta”, naveo je.

Božidar Maljković, Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, rekao je da su u Olimpijskom komitetu Srbije uvek srećni kada TOP partneri Međunarodnog olimpijskog komiteta, najveće kompanije na svetu donesu odluku da sarađuju sa njima.

„To znači da prepoznaju kvalitet u onome što naša kuća radi i ja sam danas srećan što je globalni lider u proizvodnji automobila, kompanija Tojota donela odluku da postane bronzani sponzor Olimpijskog tima Srbije. Pred nama je dovoljno vremena da opravdamo poverenje i da damo svoj doprinos u povećanju udela u tržištu Tojote u Srbiji, a ja se zahvaljujem našim prijateljima iz Japana na ukazanom poverenju i na spremnosti da podrže vrhunske sportiste Srbije na njihovom putu ka osvajanju novih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine”, naveo je.

Objavljeno: 30. 01. 2018.

Izvor: www.danas.rs

Izvor: Tanjug