Festival socijalne zaštite

Grad Beograd uvek ima aktivan odnos prema socijalnoj politici i kreirarnju novih prava i usluga…

 

Grad Beograd uvek ima aktivan odnos prema socijalnoj politici i kreirarnju novih prava i usluga, istakla je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu na otvaranju „Festivala socijalne zaštite“ u hotelu „M“. U okviru ove manifestacije predstavile su se i gradske institucije, institucije socijalne zaštite, nevladine organizacije, kao i sami korisnici koji su kroz radionice i izložbe radova pokazali svoju kreativnost.

U okviru festivala organizovan je i stručni skup gde će svako od učesnika govoriti o svojim iskustvima i dati inicijative za dalje unapređenje sistema socijalne zaštite.

Prema statistici Gradskog centra za socijalni rad, koju prenosi Beoinfo, u Beogradu su prijavljene 12.642 osobe sa invaliditetom, a među njima je 2.321 dete, 979 mladih, 6.820 odraslih i 2.522 starih. Uslugu personalne asistencije koristi 50 lica, a uslugu ličnog pratioca 330 dece. Pravo na besplatan obrok koristi trenutno 12.233 osobe.

– U Beogradu danas imamo oko 100.000 korisnika određenih prava i usluga, bilo da su u pitanju korisnici porodično-pravne zaštite, oni kojima je potrebna materijalna pomoć i podrška, osobe sa invaliditetom, stariji sugrađani, deca sa posebnim potrebama ili neka druga kategorija. Mi smo ti koji moramo da osmislimo i pružimo takav sistem čija će bitna karakteristika biti stabilnost – istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: A. V.

O tome i na:

– Otvoren Festival socijalne zaštite – www.danas.rs