SP: Kolica za osam osoba sa invaliditetom

Predstavnicima staropazovačkog Društva za afirmaciju invalida „Feniks“ i Udruženju paraplegičara „Fruška gora – Srem“ uručena su invalidska kolica u skupštinskoj sali Bele zgrade.

RTV

 

 

Stara Pazova – Predstavnicima staropazovačkog Društva za afirmaciju invalida „Feniks“ i Udruženju paraplegičara „Fruška gora – Srem“ uručena su invalidska kolica u skupštinskoj sali Bele zgrade.

U pitanju je donacija Specijalne bolnice za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku iz Beograda.

Ortopedska pomagala kao što su invalidska kolica od velikog su značaja za osobe sa invaliditetom, kažu u ova dva društva, a da bi se ona obezbedila neophodno je izdvojiti 30.000 dinara za obična sobna kolica, dok elektromotorna koštaju i preko 2 hiljade evra.

Na inicijativu Staropazovčanina Vlastislava Miltenovića koji je zaposlen u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu donirano je osam invalidskih kolica od kojih su šest na elektromotorni pogon, dok je dvoje invalidskih kolica namenjeno za neuorološke pacijente.

Zahvaljujući veoma dobroj saradnji opštine Stara Pazova i pomenute bolnice, uprava ove ustanove drugu godinu za redom obezbedila je donaciju koja je uručena predstavnicima dva udruženja u prisustvu predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsednikom SO Stara Pazova Goranom Jovićem.

U Društvu za afirmaciju invalida „Feniks“ invalidska kolica trenutno koristi 15 lica, dok je u Udruženju paraplegičara „Fruška gora – Srem“ taj broj 40.

Objavljeno: 12. 05. 2017.

Izvor: www.rtv.rs

Izvor: RTV