Raspisan konkurs za festival „Uhvati film“

Konkurs za filmove na 15. međunarodni Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je od 15. marta do 15. juna 2017. godine.

uhvatifilm.org

 

 

Novi Sad – Konkurs za filmove na 15. međunarodni Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je od 15. marta do 15. juna 2017. godine.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na adresi: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film“ obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, kao i raznovrsan kvalitetan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe). Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival se prikazuje u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, u Rijeci u realizaciji Udruge Spirit, a od ove godine i u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner. Stoga, „Uhvati film“ jedini je regionalni festival filmova o osobama sa invaliditetom na ovim prostorima, koji ima zajednički cilj: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Objavljeno: 15. 03. 2017.

Izvor: www.rtv.rs