U Austriji počela Zimska specijalna olimpijada

Zimska specijalna olimpijada u Austriji počela je 14. marta i trajaće 11 dana.

 

Zimska specijalna olimpijada u Austriji počela je 14. marta i trajaće 11 dana. Više od 3.000 sportista iz 110 država takmiči se u Šladmingu, Gracu, Ramsau i oblasti Stirija.

www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/ostali-sportovi/2666752/u-austriji-pocela-zimska-specijalna-olimpijada.html

Izvor: rts.rs

 

– Srbija sa 20 sportista na Specijalnoj olimpijadi

Srbiju će na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Austriji predstavljati 20 sportista u alpskom skijanju i nordijskom trčanju.

Podršku srpskim sportistima da nastupe na takmičenju koje će se održati od 14. do 24. marta dao je generalni sponzor UNIQA grupa.

– Veoma smo ponosni na dosadašnje uspehe naših sportista. Sa osvojenih 110 medalja na dosadašnjim takmičenjima, s velikim entuzijazmom idemo na ovogodišnje Specijalne zimske olimpijske igre. Specijalna Olimpijada Srbije je u velikoj meri doprinela inkluziji osoba s posebnim potrebama, zbog čega i želimo da se zahvalimo UNIQA osiguranju na podršci – rekao je direktor Specijalne Olimpijade Srbije, Aleksandar Stanojević.

Moto Specijalnih svetskih zimskih olimpijskih igara glasi „Srcem za svet“, a na takmičenju koje će se održati u Gracu, Šladmingu i Ramsau učestvovaće 2.700 sportista sa specijalnim potrebama iz 107 država, u ukupno devet disciplina: brzo klizanje, umetničko klizanje, dvoranski hokej, unihokej, alpsko skijanje, snoubord, skijaško trčanje i trke na krpljama za sneg.

Promoter Igara je čuveni glumac Arnold Švarceneger.

Izvor: www.zurnal.rs

 

O tome i na:

– Na Specijalnim olimpijskim igrama 20 učesnika iz Srbije – www.danas.rs

– SRCEM ZA SVET Srbija sa 20 sportista na Specijalnoj olimpijadi – www.blic.rs

 PANČEVO: Gradonačelnik primio Pančevce koji će učestvovati na Specijalnoj olimpijadi u Austriji (VIDEO) – www.013info.rs

– Srbija sa 20 sportista na Specijalnoj olimpijadi – www.novosti.rs

Specijalna Olimpijada Srbije spremna za SZOI u Austriji