U GSP potpisan ugovor: Od septembra 12 novih minibuseva prevoziće školarce u Beogradu

U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd 23. februara je potpisan Ugovor o nabavci 12 novih autobusa za prevoz školske dece, a trebalo bi da stignu do početka sledeće školske godine.

 

 

Beograd – U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd 23. februara je potpisan Ugovor o nabavci 12 novih autobusa za prevoz školske dece, a trebalo bi da stignu do početka sledeće školske godine.

Vrednost ugovora je 1,16 miliona evra, a nabavka midibuseva se finanasira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.Ugovor su potpisali direktor GSP Željko Milković i direktor preduzeća Autobus Robert Vrhovski, a potpisivanju je prsustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je kazao da će autobusi biti nabavljeni do početka sledeće školske godine i nabavljaće se po četiri autobusa u maju, junu i julu.On je dodao da će ova nabavka omogućiti da se 10 autobusa GSP-a koja se sada koriste za prevoz školske dece vrate u redovan saobraćaj čime će se povećati kvalitet gradskog prevoza u glavnom gradu.

„Ovo je sjajna vest i GSP po prvi put u svojoj istoriji nabavlja autobuse isključivo za prevoz dece. Ovo pokazuje da vodimo računa o našoj deci, posebno onima kojima je škola daleko“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, kupovina ovih vozila donosi višestruke benefite, jer se poboljšava kvalitet prevoza do osnovne škole i dnevnog boravka dece sa posebnim potrebama, povećava se broj raspoloživih autobusa za redovan saobraćaj sa vozilima koja su do sada prevozila školsku decu, a i gradski prevoznik dobija znatno već kapacitet na tržištu ugovornog prevoza, odnosno ima realnu mogućnost da ostvaruje nove poslove i veći prihod .

Milković je kazao da novi autobusi za prevoz dece imaju karakteristike savremenih vozila, odnosno imaju 31 mesto za sedenje, motor „euro 6“, sigurnosni pojas za vezivanje na svim sedištima, video nadzor i klimatizovani su.

Naveo je i da su autobusi dugački 8,6 metara i imaju dvoja vrata i kako je naglasio, vrlo su profitabilni, jer će se koristiti i za potrebe prevoza dece u druge svrhe.

Kako je predviđeno ugovirom, isporuka 12 novih midibuseva biće u tri navrata, odnosno prvih četiri autobusa biće isporučeni za 90 dana od dana potpisivanja Ugovora, druga četiri za 120 dana od potpisivanja, a preostala četiri za 150 dana od dana potpisivanja Ugovora.

Objavljeno: 23. 02. 2017.

Izvor: www.kurir.rs