GSP počeo izradu godišnjih karata po povlašćenim cenama

Na prodajnim mestima Gradskog prevoznika počela je izrada godišnjih karata po povlašćenim cenama za sve kategorije građana koje su to pravo ostvarile i prošle godine.

 

 

Novi Sad – Na prodajnim mestima Gradskog prevoznika počela je izrada godišnjih karata po povlašćenim cenama za sve kategorije građana koje su to pravo ostvarile i prošle godine.

Cene karata ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, pa je karta 1.650 dinara, a 375 dinara se daje za njenu izradu.

Godišnje karte mogu da izrade: slepa i slabovida lica, osobe sa invaliditetom, osobe na dijalizi i sa transplantiranim organima koje koriste tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata, korisnici porodične invalidnine, kao i članovi porodica poginulih u oružanim sukobima posle 17. avgusta 1990. godine, izbegla, prognana i raseljena lica kojima je zbog teške bolesti potrebna češća kontrola lekara, stariji od 65 godina, dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv preko 50 puta – žene, odnosno 100 puta – muškarci, deca iz porodice sa troje i više dece do kraja redovnog školovanja, a najduže do 26 godine života, kao i oboleli od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti.

Građani stariji od 65 godina zahtev za kartu moraju da podnesu lično i da prilože fotografiju formata kao za ličnu kartu, ne stariju od šest meseci, zatim ličnu kartu na uvid i popunjen zahtev koji se može dobiti na svim prodajnim mestima. Zahtev se predaje od 6 do 20 časova, u Šafarikovoj ulici, na Železničkoj stanici, Futoškoj pijaci, Novom naselju i na Limanskoj pijaci. Gotove karte moći će da se preuzmu 3 dana nakon predaje zahteva, na istom mestu na kome je zahtev predat.

Zahtevi ostalih građana koji imaju pravo na godišnje karte primaju se na Međumesnoj autobuskoj stanici.

Autor: 021.rs
Izvor: www.021.rs