Besplatni programi tokom raspusta

Sportsko-rekreativni centri otvaraju vrata za sve osnovce i srednjoškolce.

Foto: Fonet/Darko Cvetanović

 

Beograd – Sportsko-rekreativni centri otvaraju vrata za sve osnovce i srednjoškolce.

Od 30. januara do 28. februara učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu moći će u zimskim danima da svoje slobodno vreme besplatno provode u sportskim centrima.

Moći će da učestvuju i u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama. Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Bitna informacija je ta da su učenici koji koriste sportske objekte u obavezi da imaju neophodnu sportsku opremu.

Školarci mogu da se prijave za zimske kampove, rekreativno klizanje i plivanje i škole plivanja. Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin“, sportski centri „Olimp – Zvezdara“ i „Voždovac“ i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a rekreativno klizanje Sportski centar „Olimp – Zvezdara“ i SRC „Tašmajdan“.

Plivanje i klizanje za učenike sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Oni će moći da plivaju na bazenima Banjice, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, Sportsko-rekreativno poslovnog centra „Milan Gale Muškatirović“ i Sportskog centra „Vizura“, a da klizaju na klizalištu Sportskog centra „Olimp – Zvezdara“.

Ograničen broj mesta za plivanje

Obuku i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće deset sportskih klubova. Preporučeno je da se zainteresovani učenici prijave organizatoru pre početka programa, jer je broj mesta ograničen. Sekretarijat za sport i omladinu će od 18. do 27. januara vršiti podelu vaučera sa kojima se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja i usavršavanje tehnike plivanja. Podela vaučera biće u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu u Ulici kraljice Marije 1 (11 sprat), svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

 

Obuka neplivača u deset klubova

Školu plivanja (obuku neplivača) i usavršavanje tehnike plivanja organizuju plivački klubovi „11. april“, „Termoelektrana Kolubara“ Veliki Crljeni, „Novi Beograd 011“, „Vračar“, „Rebro“, „Crvena zvezda“ i „Taurunum“, Klub za vodene sportove „Mornar“, vaterpolo klubovi „Stari grad“ i „Partizan“, kao i sportski centri „Vračar“, „Novi Beograd“, „Pinki – Zemun“, „Tašmajdan“, Gradski centar za fizičku kulturu, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“.

Izvor: www.danas.rs

Autor: A. Pavlović