Lakši prilaz, a biće i lift

Centralni objekat bečejske Narodne biblioteke biće ubuduće daleko dostupniji osobama s invaliditetom, majkama s dečijim kolicima i starijim sugrađanima.

Počela rekonstrukcija ulaznog stepeništa

 

Bečej: Centralni objekat bečejske Narodne biblioteke biće ubuduće daleko dostupniji osobama s invaliditetom, majkama s dečijim kolicima i starijim sugrađanima.

Ovih dana je počela realizacija projekta, vrednog ukupno 1,4 miliona dinara za unapređenje pristupačnosti biblioteci, koji će se fazno izvoditi.

– Rekonstrukcija ulaznog stepeništa je prva faza, a radove u visini 400.000 dinara finansira lokalna samouprava. U narednoj fazi predviđena je izgradnja lifta kod Dečijeg odeljenja, što će koštati 663.000 dinara. U završnici je predviđeno popločavanje prostora od haustora do ulaznog stepeništa i za to je potrebno izdvojiti 370.000 dinara – rekla nam je direktorka ove ustanove Izabela Šormaz.

U prvoj fazi radovi povereni novosadskoj firmi „Čiv – Grasiokomerc“, potrajaće oko dve nedelje, pa će biblioteka biti zatvorena za korisnike do 22. avgusta.- Na osnovu ranijih negativnih iskustava sa izvođačima građevinskih radova i u želji da zaštitimo opštinsku kasu i samu ustanovu, izvođaču radova smo akontaciono isplatili 20 procenata od predviđenih sredstava, a ostatak će im biti isplaćen po dobijanju upotrebne dozvole – kaže Izabela Šormaz.

Novosadska firma ostavila je dobar utisak u Bečeju izgradnjom replike rodne kuće Braće Tan, koja je pravi arhitektonski biser u centru grada.

 V. Jankov

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: V. Jankov