Grad Beograd nastavlja brigu o sportistima sa invaliditetom

Predstavnici Sekretarijata za sport i omladinu uručili su 24. maja u Skupštini grada povolje o stipendiranju mladih i uspešnih sportista sa invaliditetom.

 

Predstavnici Sekretarijata za sport i omladinu uručili su 24. maja u Skupštini grada povolje o stipendiranju mladih i uspešnih  sportista sa invaliditetom.

Predsednik Sportskog saveza sportista sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević  ukazao je da Grad Beograd i resorni sekretarijat već dve godine na ovaj način pomažu naše mlade i talentovane sportiste sa invaliditetom.

On je naveo da su za ovu godinu izdvojena sredstva za tri stipendije.

– Sredstva će biti dodeljena plivačici Ani Jovović, strelcu Dejanu Jokiću i kajakašu Arsenu Arsenoviću. To nisu velika novčana sredstva, ali svakako predstavljaju veliko društveno priznanje i dalji podsticaj u njihovoj karijeri, kao i podsticaj za celu tu populaciju  – istakao je Knežević.
Ovogodišnji stipendista Ana Jovović izrazila je zahvalnost Gradu Beogradu na stipendiji i dodala da će pokušati da opravda ukazano poverenje. Ona je za Beoinfo istakla da još uvek pohađa Srednju turističku školu na Novom Beogradu, da je članica Paraolimpijskog komiteta Srbije i da trenira u SC „11. april”. Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri predstavljaju četiri zlatne i dve bronzane medalje koje je osvojila na nedavno završenom Svetskom juniorskom prvenstvu u Holandiji.

Na konferenciji  za novinare za prve dane juna najavljeno je tradicionalno Međunarodno takmičenje u sedećoj odbojci,  čiji je domaćin Klub „Smeč” iz Beograda.

Izvor: www.beograd.rs