Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Spin“ domaćin je priprema reprezentacije Srbije i Češke, koje u Novom Sadu hvataju zalet za Evropsko prvenstvo u Danskoj od 9. do 18. oktobra.

P0d nadzorom Zlatka Keslera, selektora našeg nacionalnog tima, radi se dva puta dnevno u dvorani SPENSA-a, jer takmičerima pre EP predstoji učešće na turniru u Ostravi, koji se boduje za kvote za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru iduće godine.

– Po završetku zajedničkih priprema naš ženski tim, pod rukovodstvom trenera Lazaraa Kurteša, putuje na sedmodnevne pripreme u Zagreb, a muška ekipa u Vislu, u Poljsku, gde će ih voditi trener Ilija Đurašinović. Posle toga ostaje nam još desetak dana za završnicu priprema u Novom Sadu – saznajemo od selektora Keslera.

Na turniru u Češkoj nastupiće Mitar Palikuća, Miroslav Homa, Ana Prvulović i dva debitanta u reprezentaciji: Nemanja Divnić i Dane Omčikus. Na EP boje Srbije braniće Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Zorica Popadić i Ana Prvulović, dok će za muški tim nastupiti Mitar Palikuća, Goran Perlić, Vladan Petković i Miroslav Homa.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI – Novi Sad

Autor: S.B.