Beba osvojila četiri zlata

Srpski reprezentativci u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom osvojili su devet medalja na poslednja dva svetska kupa, u Laškom i Bratislavi.

Srpski reprezentativci u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom osvojili su devet medalja na poslednja dva svetska kupa, u Laškom i Bratislavi.

U Sloveniji su odlične rezultate zabeležile stonoteniserke u klasi T-4. Borislava Perić Ranković Beba osvojila je zlato, Nada Matić srebro, a Zorica Popadić bronzu. To se do sada nikada nije dogodilo, a prijatno je iznenadila Zorica koja do sada nije osvajala medalje na tako jakim turnirima.

Dobru formu one su potvrdile i u ekipnoj konkurenciji osvojivši zlato. U odlučujućem susretu pobedile su slovačko-engleski sastav sa 3:2. Od ostalih naših predstavnika u Sloveniji do četvrtfinala su došli Goran Perlić i Ana Prvulović. Na ovom svetskom kupu je učestvovalo 400 takmičara iz 46 zemalja.

U Bratislavi su naši stonoteniseri bili još uspešniji. Osvojeno je pet odličja, dva u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji. Borislava Perić Ranković je osvojila zlato u klasi T-4. To joj je bio treći uzastopni trijumf na svetskim kupovima ove sezone. Nada Matić i Zorica Popadić stigle su do četvrtfinala. Goran Perlić je u klasi T-2 osvojio bronzu. Aleksandar Radišić i Ana Prvulović su takmičenje završili u grupi. Ženska reprezentacija u sastvu Perić Ranković, Matić i Popadić osvojila je ekipno zlato u klasi  T-4. Ana Prvulović je sa Ruskinjom Nadeždom Puspišovom osvojila ekipno srebro u klasama T-1-2. Do bronze je stigla naša ekipa u sastavu Goran Perlić i Aleksandar radišić u klasi T-2. U Bratislavi je učestvovalo 400 takmičara iz 44 zemlje.

Uz takmičare na ovim svetskim kupovima bili su selektor Zlatko Kesler i treneri Lazar Kurteš, Goran Kocić i Ilija Đurašinović.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G.M.