U Somboru obeležen Evropski dan samostalnog života OSI

Evropska mreža za samostalni život ENIL proglasila je 5. maj za Evropski dan samostalnog života i ove godine je taj datum po drugi put obeležen u svim zemljama EU.

Evropska mreža za samostalni život ENIL proglasila je 5. maj za Evropski dan samostalnog života i ove godine je taj datum po drugi put obeležen u svim zemljama EU. U Somboru je ovaj značajan datum obeležen tribinom i promotivnim štandom Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, koji je bio postavljen na glavnoj ulici.

Članovi Centra OSI Sombor, personalni asistenti i prijatelji ove organizacije, među kojima je bio i dr Jovan Slavković, čovek koji je uveo personalnu asistenciju u Somboru, podelili su flajere i na taj način pružili građanima Sombora informacije o značaju personalne asistencije.

Istog dana, u partnerstvu sa Udruženjem distrofičara Zapadnobačkog okruga, održana je Tribina „Samostalni život osoba sa invaliditetom“, a pokrovitelj tribine je Grad Sombor, u okviru projekta „Motivkultivator 2015“. Tribinu je vodila psihološkinja Jadranka Radojčić.

Prisutni članovi Centra OSI Sombor, personalni asistenti, predstavnici lokalne samouprave, škola i medija su svojim prisustvom i ličnom uključenošću i angažovanjem na aktivnostima CSŽ Sombor, dali veliki doprinos promociji personalne asistencije u Somboru, koji je još 2007. godine prvi u Srbiji počeo izdvajati sredstva iz budžeta za ovu socijalnu uslugu.

Izvor: www.sombornjuz.in.rs