Nemanja Tadić „krči“ put ka Paraolimpijadi

0

Plivač sa invaliditetom iz Niša bio je u Turskoj sa reprezentacijom Srbije gde se pripremao za takmičenja na kojima očekuje dobre rezultate i podizanje forme pred turnire na kojima se osvaja norma za Paraolimpijske igre u Brazilu.

Plivač sa invaliditetom iz Niša bio je u Turskoj sa reprezentacijom Srbije gde se pripremao za takmičenja na kojima očekuje dobre rezultate i podizanje forme pred turnire na kojima se osvaja norma za Paraolimpijske igre u Brazilu.

Početkom januara najbolji srpski paraolimpijski plivač Nemanja Tadić boravio je u Istanbulu gde je vredno trenirao sa drugarima iz reprezentacije Nemanjom Miljkovićem i Šćepanom Zorićem, pod vođstvom selektora Borisa Maleševića.

– Prezadovoljan sam, radio sam prema programu mog trenera Marka Đurovića. Mnogo sam naučio radeći sa selektorom i nekoliko trenera iz Turske, Crne Gore i Slovenije. Uslovi su vrhunski, imao sam potpun fokus na trening – rekao je Nemanja Tadić.

Prethodnu godinu završio je na najbolji mogući način – isplivao je lični rekord na 400m slobodno (5:20) na mitingu „Sveti Nikola“ u Nišu. Od ove godine očekuje i više.

– U Istanbulu sam trenirao najjače u životu. Nisam izlazio iz sportskog kompleksa. Osećam da ću u ovoj godini iz takmičenja u takmičenje isplivavati sve bolje rezultate. Prezadovoljan sam kako je godina krenula – kaže Nemanja.

Prva provera forme Nemanju očekuje početkom februara na Sveskandinavskim paraolimpijskim igrama „Malme Open 2015“ gde je pre dve godine osvojio dve zlatne medalje.

Nemanji zatim slede učešća na mitinzima Međunarodnog paraolimpijskog komiteta u Nausi (mart) i Splitu (maj).

– Cilj je da na svakoj od pomenutih provera otpliva svoje lične rekorde – kažu u Nemanjinom timu.

Posle Marka Aleksandrovića i Gavrila Maslakovića, glavni Nemanjin trener je Marko Đurović iz Plivačkog kluba Niš 2005, trenutno selector kadatske reprezentacije Srbije.

U stručnom štabu niškog plivača su i Dragan Radovanović (medicinska dijagnostika i ishrana), Viktor Ristić (fizička sprema na suvom), Petar Mitić (psihološka priprema) i Marko Aleksandrović (marketing).

– Ovaj tim je odabran da pokuša da što bolje pripremi Nemanju da dođe do potrebnih normi za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine – ističe Marko Aleksandrović

Nemanja će tek naredne godine, na takmičenjima od marta do maja, imati priliku da „vadi“ paraolimpijsku vizu.

Izvor: www.juznevesti.com

Autor: Ljubica Stojanović

Оставите одговор