Ističe rok za pomoć za zapošljavanje Roma

26

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) pozvala je danas Rome i poslodavace da se prijave za programe pomoći za zapošljavanje, čiji rok ističe u petak, 29. avgusta.

Beograd – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) pozvala je danas Rome i poslodavace da se prijave za programe pomoći za zapošljavanje, čiji rok ističe u petak, 29. avgusta.

Radi se o Javnom pozivu za dodelu subvencija za samozapošljavanje, namenjenom nezaposlenim Romima, kao i Javnom pozivu za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom, programe stručne prakse i obuke, koji su raspisani 7. avgusta.

NSZ navodi da je do sada zainteresovanost za te programe pomoći slaba i apeluje na potencijalne korisnike, da požure i do petka se prijave
organizacionim jedinicama NSZ.

Informacije se mogu dobiti na telefon 0800-300-301 kao i na sajtu www.nsz.gov.rs.

U toku su i Javni konkursi za dodelu subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva, za sprovođenje javnih radova u 2014. godini, na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom i za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Izvor: www.alo.rs

Autor: www.beta.co.rs

Оставите одговор