Akvadrom na vodi na bazenima „11. april“

0

I ove godine mnogi sportsko-rekreativni centri organizuju besplatne programe za đake.

I ove godine mnogi sportsko-rekreativni centri organizuju besplatne programe za đake.

Za vreme letnjeg raspusta na bazenima „11. april“ organizuje se zabavni program pod nazivom „Akvadrom na vodi“, namenjen svim učenicima, koji će trajati do 28. avgusta. U njemu će moći da učestvuju svi koji se prijave toga dana na bazenu, a u pitanju su razne igre spretnosti. Za program „Akvadrom“, kao i za školu plivanja, potrebno je da decu prijave roditelji sa odrađenim zdravstvenim pregledom (vrši ga lekar na bazenu „11.april“, besplatan je).

Letnja sezona na „Tašu“ trajaće do 31. avgusta i za to vreme svi đaci moći će na zatvorenim bazenima sportskog centra da pohađaju program „Naučite pravilno da plivate“ u kom će uz pomoć obučenih trenera moći da savladaju osnovne tehnike plivanja kao i da steknu određenu kondiciju. Do kraja avgusta svakog radnog dana biće organizovani i časovi vaterpola.

Pored sportskog centra „Tašmajdan“, časovi rekreativnog plivanja i obuke za neplivače održavaće se i u SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu, kao i na bazenima „Milan Gale Muškartirović“ na Dorćolu. U sklopu programa za đake naći će se i besplatan Akva fitnes program u kojem će moći da učestvuju svi zainteresovani bez najave i rezervacije. U „Gedži“ do kraja avgusta i početka nove školske godine organizovaće se škole odbojke, košarke, stonog tenisa, kao i borilački sportovi, gde će se raditi na obuci, borbi i takmičenju u rvanju i karateu.

Centar za kulturu i sport „Šumice“ za vreme letnjeg raspusta organizuje sportski program kao što je kamp košarke, atletike, gimnastike i borilačkih sportova, koji će svi znatiželjni đaci moći da pohađaju do 25. jula, radnim danima od 9 do 13 časova. U isto vreme svi zainteresovani moći će da uživaju i u časovima stonog tenisa. Za sve one koji ipak više vole odbojku i fudbal, tu je Kamp sportskog miksa, u kom će grupe koje čine po 20 učenika moći da za pet dana uživaju u ovim sportovima, kao i u ostalim sportovima – u atletici, rukometu i gimnastici.

Sportsko-rekreativni centar „Rakovica“ u Velikoj sali i trim kabinetu organizuje besplatan kamp za učenike osnovnih i srednjih škola. Do 1. avgusta, od ponedeljka do subote, biće formirana i liga u malom fudbalu i rukometu i kardio treninzi namenjeni samo srednjoškolcima. Na malim bazenima sportskog centra „Vračar“ do 29. avgusta, radnim danima od 10 do 13 časova, pohađaće se škola plivanja namenjena neplivačima uzrasta od 7 do 14 godina, kao i osnovna obuka za srednjoškolce.

Na Starom DIF-u do 25. jula trajaće Letnji sportski kamp, namenjen svim đacima od prvog do četvrtog razreda, koji će se organizovati u salama i otvorenim terenima Sportskog centra. Osnove tenisa kroz stavove i udarce, učenici će učiti svakog radnog dana do 25. jula.

Ovi sportsko-rekreativni programi organizuju se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Gimnastika za osobe sa invaliditetom

Već sa početka sezone i Sportski centar „Olimp – Zvezdara“ i Ada Ciganlija otvorili su vrata za sadržaje koje je Sportski savez pripremio za osobe sa invaliditetom. Do 31. avgusta, organizuju školu plivanja i rekreativno plivanje, kao i fitnes program i korektivnu gimnastiku. Ovi sportski sadržaji za osobe sa invaliditetom,održavaće se utorkom i četvrtkom od 9.30 do 11 časova i ponedeljkom, sredom i petkom od 17.30 do 19 časova. Nastavljeno je sa aktivnostima i u ostalim ustanovama u kojima se radilo cele godine- Banjica, Košutnjak, Dom u Zvečanskoj, SC Vojna akademija i drugi. Za sve učenike i ostale sugrađane sa invaliditetom programi su besplatni, kao i ranijih godina.

Zumba i fitnes na Olimpu

Škola zumbe, fitnesa, pilatesa i aerobika, biće organizovana svakog radnog dana od 9 do 16 časova u Sportskom centru „Olimp“. Časovi borilačkih veština – karate, džudo i kik boks biće dostupni školarcima radnim danima od 19 do 23 časa. Pored ovih zanimljivih aktivnosti na Olimpu svi školarci do 31. avgusta od ponedeljka do subote u terminu od 7 do 10 časova, moći će da uživaju u plivanju, gde će savladati tehnike disanja, prsni, kraul i leđni stil. U večernjim satima od 19 do 21 časa, zaljubljenici u pilates i hidrobik, vežbaće svoje telo kroz tehnike razgibavanja i rastezanja, a biće omogućen i intezivni aerobni trening za sve devojke srednjoškolskog uzrasta. U letnjem kampu koji će trajati do početka školske godine, u fiskulturnoj sali, na otvorenim terenima i u bazenu, trim salama i amfiteatru učenici će moći da pohađaju časove odbojke, košarke, rukometa i plivanja, svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Оставите одговор