„Kuhinja na točkovima“ uskoro u Mirijevu

29

Do kraja jula biće završeno uređenje i opremanje prostora namenjenog za rad „Kuhinje na točkovima“ u Mirijevu – saopštila je Anica Spasov, koordinatorka projekta „Kuhinja na točkovima – usluga lokalnoj zajednici“, koji, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, od novebra 2013. realizuje Udruženje za podršku osobama sa smetnjama u razvoju „Naša kuća“.

Do kraja jula biće završeno uređenje i opremanje prostora namenjenog za rad „Kuhinje na točkovima“ u Mirijevu – saopštila je Anica Spasov, koordinatorka projekta „Kuhinja na točkovima – usluga lokalnoj zajednici“, koji, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, od novebra 2013. realizuje Udruženje za podršku osobama sa smetnjama u razvoju „Naša kuća“. Umesto dosadašnjih 20 obroka, kapaciteti kuhinje biće prošireni na 200 obroka za starije i bolesne građane. „Kuhinja na točkovima“ je jedinstven ketering u  Srbiji koji po prihvatljivim cenama priprema i dostavlja obroke na kućne adrese. Pored brige o starijima, zapošljavaju se i mladi sa invaliditetom na poslovima naplate, pakovanja i dostave obroka.

Od novembra prošle godine Udruženje za podršku osobama sa smetnjama u razvoju „Naša kuća“ realizuje projekat „Kuhinja na točkovima – usluga lokalnoj zajednici“ uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji. Poseban segment projekta je promocija prava na rad osoba sa smetnjama u razvoju.

Оставите одговор