Srbiji u Laškom pet medalja

Stonoteniska reprezentacija Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom na Svetskom kupu u Sloveniji, je od 6. do 11. maja, u konkurenciji 300 takmičara iz 36 zemalja osvojila pet medalja.

Stonoteniska reprezentacija Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom na Svetskom kupu u Sloveniji, je od 6. do 11. maja, u konkurenciji 300 takmičara iz 36 zemalja osvojila pet medalja.

Naši reprezentativci doneli su tri zlatna i dva srebrna odličja.

U ekipnoj konkurenciji blistao je naš ženski tim, Borislava Perić- Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić koje su stigle do najsjajnijeg odličja savršenom igrom bez izgubljenog seta. Zabeležile su četiri pobede do finala u kojem su „zbrisale“ inače odličnu Nemačko- brazilsku kombinaciju, takođe sa 3:0. Naše dame obeležile su i takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji, jer su Borislava i Nada stigle do finala u kojem je iskusnija Perić- Ranković osvojila zlato a Matićeva se zadovoljila srebrom, dok je Popadićeva dogurala do čevrtine finala.

U muškoj konkurenciji do prve medalje, pa zlatne, stigao je Goran Perlić, koji je u finalu pobedio Francuza Dominika Fabijana, trenutno najboljeg igrača na Svetskoj rang listi, 3:2. Mitar Palikuća je u svojoj klasi takođe sjajnim partijama stigao do finala u kojem je međutim, „dobijenu“ partiju izgubio od iskusnog Nemca Hansa Bausa pa se zadovoljio srebrom.

Zlatko Kesler, selektor i Lazar Kurteš, trener naše reprezentacije, koju čine uglavnom igrači iz novosadskog kluba osoba sa invaliditetom „Spin“, zadovoljni su učinkom njihovih izabranika.

– Raduju činjenice da su naše takmičarke odigrale srpsko finale i obeležile Svetski kup, jednako kao i uspeh Gorana Perlića, koji je u svom debitanstskom nastupu za našu selekciju stigao odmah do zlatne medalje. Bitno je i da su svi naši takmičari osvojili značajne bodove na svetskoj rang listi- ocenio je selektor Kesler.

S. S.

Bratislava novi ispit

Naša reprezentacija je imala zajedničke prirpeme sa selekcijama Slovačke, Poljske i Argentine u prethodnih mesec dana, što je svakako doprineo sjajnim rezulatima.

– Novi izazov je Svetski kup u Bratislavi, od 14. do 17. maja, na kojem će nastupiti i reprezentacija Kine, najveća stonoteniska svetska sila, što će biti odličan ispit- kaže trener Lazar Kurteš.

Ostavite odgovor