Три куће за особе са инвалидитетом

0

СТАРА ПАЗОВА – Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно“ отворило је поводом Дана планете Земље, 22. априла, животну и радну заједницу за особе са инвалидитетом у Голубинцима, код Старе Пазове.

СТАРА ПАЗОВА – Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно“ отворилo je поводом Дана планете Земље, 22. априла, животну и радну заједницу за особе са инвалидитетом у Голубинцима, код Старе Пазове.

Заједница „Оаза Голубинци“ пружа могућност привременог, повременог или трајног боравка особа са инвалидитетом, као и подршку развоју њихове самосталности у животу и раду.

Уз подршку организације „Пријатељи Валдорф педагогије“ из Берлина, купљене су три куће у Голубинцима које су уз помоћ Делта фондације адаптиране и опремљене за живот особа са сметњама у развоју.

У кућама ће боравити по пет особа уз подршку једног домаћина-сарадника, симулирајући на тај начин породични живот, а планирано је да се, према потреби и могућностима, капацитети заједнице шире у Голубинцима и другим местима у Србији.

Циљ пројекта који спроводи удружење „Живимо заједно“ јесте да до 2018. године успостави и тестира модел социјалне задруге за становање припадника рањивих друштвених група који би се могао применити у другим срединама, нарочито селима у Србији и региону.

Оставите одговор