GV: Izveštaji i personalni asistenti

25

Kragujevac – Prihvaćen je i predlog Odluke o sufinansiranju projektnih aktivnosti udruženja i organizacija u oblasti socijalne zaštite u cilju pružanja podrške za samostalan život osoba sa invaliditetom.

Kragujevac – Gradsko veće dalo je saglasnost na finansijske izveštaje preduzeća „Vodovod“, „Čistoća“, „Zelenilo“ i SC „Mladost“ za prošlu godinu i uputilo ih odbornicima Skupštine grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

Prihvaćen je i Izveštaj o radu Centra za socijalni rad “Solidarnost“ za prošlu godinu, a i o ovom dokumentu će se izjašnjavati odbornici gradskog parlamenta.

Prihvaćen je i predlog Odluke o sufinansiranju projektnih aktivnosti udruženja i organizacija u oblasti socijalne zaštite u cilju pružanja podrške za samostalan život osoba sa invaliditetom.

Predsednica Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca Slavica Saveljić rekla je da je grad Kragujevac ove godine prvi put raspisao javni poziv za pružanje usluge personalne asistencije osobama sa invaliditetom.

„To je jedna od usluga koje grad nije imao, koja je preko potrebna osobama sa invaliditetom, a, na kraju, utvrđena je i Strategijom razvoja socijalne politike. Od ove godine osobe sa invaliditetom imaće priliku da dobiju svoje personalne asistente“, rekla je Slavica Saveljić.

Ona je dodala i da grad ne može sam da realizuje tu uslugu i da su se na javni poziv koji je raspisan javile četiri organizacije od kojih su tri zadovoljile potrebne kriterijume.

“Mi smo odabrali onu za koju smo smatrali da je pružila najverodostojnije dokaze o tome da će adekvatno sprovoditi ovu uslugu i biti dobar pružalac usluga, a to je Centar za samostalni život. Oni će, u narednom periodu, vršiti i izbor korisnika i izbor personalnih asistenata koji će do kraja godine imati potpuno obezbeđena sredstva za rad“, rekla je Slavica Saveljić.

Grad Kragujevac će, odlukom Gradskog veća, sufinansirati aktivnosti Crvenog krsta u oblasti prve pomoći od obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, preko obuke za sve učenike četvrtog razreda osnovnih škola do priprema ekipe ove organizacije za takmičenja.

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici usvojili su i operativni plan odbrane od poplava na teritoriji grada Kragujevca za 2014.godinu.

Оставите одговор