Žene koje su prevazišle invaliditet

0

Uručena nagrada za Naj ženu sa invaliditetom

Pesnikinja Nataša Orozović, proglašena je za naj ženu sa invaliditetom 2013, a Mirjana Marjanović, studentkinja muzičke akademije, dobitnica je specijalne nagrade za mladu osobu sa invaliditetom. Nagrade su uručene na proslavi koju je Hendi centar „Koloseum“ petu godinu zaredom organizovao povodom 8. marta posvećenu ženama sa invaliditetom pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Nataša Orozović je pesnikinja čije pesme su se našle i u svetskoj antologiji poezije. Ona je distrofičar i kako je poručila „nema prepreke koja se ne može preći ako postoji jaka želja“.

– Nađite svoj put, ne dozvolite da vam ga drugi utabaju – poručila je ova pesnikinja zaposlena u Beogradskoj autobuskoj stanici.

Mirjana Mirjanović je slepa devojka, studetkinja četvrte godine solo pevanja i kako kaže Darko Ivić, iz Hendi centra Koloseum, dobar primer kako mlada osoba može da prebrodi invaliditet.

Brankica Janković, državna sekretarka Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, podsetila je da još uvek nisu uklonjene sve barijere kada je reč o osobama sa invaliditetom i da je pred državom ali i celim društvom još puno posla na putu ka ravnopravnosti.

Pokloni i književno veče

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu „Novi Beograd“ u subotu je povodom Osmog marta, darovalo prigodne poklone pripadnicama lepšeg pola. Tom prilikom je, takođe, u prostorijama Društva održano Knjževno veče na kome su čitani stihovi njihovog člana, pesnika Gorana Suručića.

Оставите одговор