Ronjenje za osobe sa invaliditetom – priključi se, ne traži izgovor!

24

Probati nešto novo u životu može izazvazti strah i zbog toga često snovi i želje ostanu neostvareni.

Probati nešto novo u životu može izazvazti strah i zbog toga često snovi i želje ostanu neostvareni. Ali ako novo posmatramo kao mogućnost i put do naše sreće, ništa nas ne može zaustaviti. Pre dve nedelje dobila sam poruku koja je ujedno bila i poziv za saradnju sa ronilačkim klubom Orka iz Kikinde na obuci osoba sa invaliditetom u ronjenju. Odmah me je zanimalo o čemu je tačno reč i kako bi sve to izgledalo. S obzirom da su ciljevi kluba da u potpunosti prilagode bazen u Kikindi, kao i da dobiju status trening centra za osobe sa invaliditetom uz međunarodne sertifikate ISO i EN, a prvenstveno da uključe osobe sa invaliditetom u svet ronjenja, prihvatila sam njihov poziv sa oduševljenjem.

Celu ovu priču pokrenuo je Stojan Bogosavljev– trener u ronilačkom klubu Orka i čovek sa dugogodišnjim iskustvom u ronjenju. Njegova pozitivnost, kao i pozitivnost ostalih ronilaca koje sam imala čast da upoznam, ulili su mi potpuno poverenje u to da neće biti nikakvih opasnosti.

Nikada ranije nisam pokušala da ronim, tako da je sve u vezi toga za mene bilo popuno novo, a ako tome dodamo i činjenicu da je to ujedno bio i prvi odlazak na bazen nakon nesreće, nepotrebno je reći da sam bila i više nego uzbuđena. Maksimalno su se potrudili da pomognu oko svega za šta mi je potrebna pomoć i objasnili su sve što bih trebala da znam. Avantura je mogla da počne!

Krajnji rezultat je nezaboravno iskustvo i osećaj potpune slobode. Svaki čovek koji je makar probao ronjenje najpribližnije ća vam to opisati kao ulazak u neki drugi svet jer  to zaista tako i izgleda. Ronjenje za osobe sa invaliditetom ima jako pozitivan efekat i na fizičko i na mentalno stanje. Zbog toga ovim putem pozivam sve osobe sa invaliditetom koje bi želele da se okušaju u ronjenju da se jave ronilačkom klubu Orka.

Sve informacije možete dobiti na mail: stojan.bogosavljev@gmail.com ili na facebook profilu Ronilački Klub Orka.

Takođe svi koji žele da pomognu u ostvarivanju ciljeva koje ovaj sjajan klub ima, mogu više informacija dobiti na prethodno navedenim kontaktima.

Koji je vaš izgovor da ne probate nove stvari u životu?

www.youtube.com/watch?v=1QvYfAiZb-E

Оставите одговор