Otvoren internet klub za gluve i nagluve osobe

29

Telenor fondacija u okviru projekta „Humanikacija” donirala 20 računara za potrebe članova Gradske organizacije gluvih.

Telenor fondacija u okviru projekta „Humanikacija” donirala 20 računara za potrebe članova Gradske organizacije gluvih.

21. februar 2014 – Više od hiljadu članova Gradske organizacije gluvih Beograda imaće na raspolaganju 20 računara u novootvorenom Internet klubu. Projekat „Humanikacija“ pokrenuli su Udruženje građana Humane veze, Gradska organizacija gluvih Beograda, Telenor fondacija i Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

U okviru projekta biće obezbeđena edukacija članova organizacije za rad na računarima i internetu, kao i upoznavanje sa najnovijim tehnološkim trendovima koji bi bili od koristi osobama sa slušnim hendikepom.
Kao jezička manjina, gluve i nagluve osobe teže dolaze do posla, uspostavljaju komunikaciju i ostvaruju socijalnu inkluziju.

„Internet klub će članovima organizacije mnogo značiti jer će upravo tu moći lako da komuniciraju, informišu se i šire svoje obrazovanje“, rekla je Slađana Petrović, predsednik Udruženja građana Humane veze.
Jedan od važnih ciljeva jeste da članovi, po završetku obuke, pronađu zaposlenje u roku od 12 meseci od realizacije projekta. Očekuje se da će svi zainteresovani članovi bar jednom mesečno koristiti računare, kao i da će broj članova organizacije početi da se uvećava do 5 odsto godišnje.
„Želja Telenor fondacije je da ovim projektom gluvim i nagluvim osobama omogući da unaprede kvalitet života, jer tu priliku internet i digitalne tehnologije donose svim ljudima“, rekla je Sanja Rajačić, specijalista za korporativnu odgovornost kompanije Telenor Srbija.
Projekat je podržao i Sekretarijat za socijalnu zaštitu, koji i inače odvaja znatna sredstva za pomoć osobama sa invaliditetom.

Оставите одговор