Pomozimo srcem Dnevnom boravku „Puž“ iz Smederevske Palanke

0

U okviru projekta „Pomozimo srcem“ Delta Fondacija uručila je donaciju od 500.000 dinara Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim (MNR) i autističnim licima iz Smederevske Palanke.

Smederevska Palanka, 24.02.2014.

U okviru projekta „Pomozimo srcem“ Delta Fondacija uručila je donaciju od 500.000 dinara Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim (MNR) i autističnim licima iz Smederevske Palanke. Donacija će biti iskorišćena za uređenje senzorne sobe i kupovinu neophodne opreme za poboljšanje opštih uslova rada Dnevnog boravka „Puž”, čije prostorije koriste članovi Udruženja za sprovođenje svojih aktivnosti i koji je jednim delom u okviru Udruženja.

Do sada je Delta Fondacija kroz projekat „Pomozimo srcem” opremila osam dnevnih boravaka za decu i mlade sa invaliditetom u Srbiji. Cilj projekta je unapređenje uslova za edukaciju i razvoj kapaciteta osoba sa mentalno-intelektualnim invaliditetom i poboljšanje opštih uslova rada dnevnih boravaka u Srbiji.

Dnevni boravak „Puž“ osnovan je 2003.godine kao prvi objekat ovakve vrste u Srbiji, koji je radio po modelu zapadnoevropskih zemalja. Individualne i grupne aktivnosti sa korisnicima, kao što su: govor i komunikacija, ekspresivna umetnost i radno osposobljavanje, sprovodi stručni tim boravka, koji čine tri defektologa, fizioterapeut i dve medicinske sestre.

Udruženje za pomoć MNR i autističnim licima iz Smederevske Palanke okuplja roditelje, decu i mlade sa invaliditetom i stručna lica koja im pomažu. Kako bi što više uključilo osobe sa invaliditetom u društvene tokove, Udruženje organizuje edukativne radionice, izlete i druženja sa drugim ustanovama mentalno nedovoljno razvijenih lica u Srbiji.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Ljiljanu Jevremović, Marketing i PR menadžera Junior, na email: ljiljana.jevremovic@deltaholding.rs ili tel: 064/64-00-304.

Оставите одговор