Podrška stonoteniserima sa invaliditetom

31

NOVI SAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetili su Stonoteniski klub invalida „Spin“ gde su razgovarali sa predsednikom kluba Ilijom Đurašinovićem, selektorom paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu Zlatkom Keslerom i sa igračima kluba. Ministar Udovičić je tom prilikom istakao da želi da poseti što više sportista, širom Srbije kako bi sagledao njihove potrebe i kako bi uspostavili što boLju komunikaciju.

NOVI SAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetili su Stonoteniski klub invalida „Spin“ gde su razgovarali sa predsednikom kluba Ilijom Đurašinovićem, selektorom paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu Zlatkom Keslerom i sa igračima kluba. Ministar Udovičić je tom prilikom istakao da želi da poseti što više sportista, širom Srbije kako bi sagledao njihove potrebe i kako bi uspostavili što bolju komunikaciju.

„U Srbiji osobe sa invaliditetom čine 10 odsto stanovništva. Mi moramo da uradimo mnogo više, kako bi pre svega deci i omladini omogućili da se osećaju kao sastavni deo društva. Zato smo ove godine opredelili više sredstava za rad Paraolimpijskog komiteta“, izjavio je Udovičić i dodao:

„Smatram da su stonoteniseri iz kluba „Spin“ pravi junaci, jer pokazuju da snagom i voljom mogu da se postignu veliki rezultati. Želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu, što prepoznaje njihov značaj i što im pomaže“

Petrović je naglasio da će kroz redovno finansiranje i obezbeđivanje uslova za treniranje Grad nastaviti da podržava klub „Spin“, čiji su članovi dobitnici nacionalnih sportskih priznanja i naši najbolji stonoteniseri-paraolimpijaci.

„Novi Sad je ponosan na svoje paraolimpijce. Ne samo zato što tradicionalno donose medalje u naš grad, već i zbog želje i snage da ulože trud, savladaju prepreke i postignu rezultate“,  izjavio je Petrović.

Članovi Stonoteniskog kluba „Spin“ su izrazili zadovoLjstvo zbog posete ministra omladine i sporta i šefa kabineta gradonačelnika Novog Sada, jer je to jedan od načina da se istakne njihov uspeh.

„Ukazana nam je velika čast i zadovoljstvo. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Gradu, koji nam obezbeđuje optimalne uslove za treniranje i Ministarstvu koje je podržalo Paraolimpijski komitet. To će doprineti aktivnijem radu sa mlađim kategorijama, koji će za nekoliko godina stasati u reprezentativce i osvajati medalje na evropskim i svetskim takmičenjima“, izjavio je Kesler.

www.youtube.com/watch?v=lI5RNqI1h2c

Оставите одговор